Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji açıkladı: İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Hava durumu 8 Aralık 2016
        1

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, bugün azalacak olan hava sıcaklığının cuma günü ve haftasonu yurt genelinde artması tahmin ediliyor. Bugün haftanın en soğuk günü olacak.

        2

        Pazartesi gününden itibaren ise yurtta yeni bir yağışlı ve soğuk sistemin etkili olması bekleniyor. Salı ve çarşamba günü yurt genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor.

        3

        Meteoroloji'nin uzun vadeli tahminlerine göre, pazartesi günü batı bölgelerde etkili olmaya başlayan yağışlı sistem salı günü yurdu saracak.

        4

        Salı günü Akdeniz kıyılarıdaki, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki yağışlar yağmur şeklinde olması bekleniyor. Uzun vadeli tahminlerde İstanbul, Manisa, Denizli, Isparta, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Mardin çevrelerinde karla karışık yağmurun etkili olması tahmin ediliyor.

        5

        Diğer illerdeki yağışların ise kar şeklinde olması bekleniyor.

        6

        Çarşamba günkü tahminlerde ise İstanbul'da da kar yağışı beklentisi var.

        7

        Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, önümüzdeki hafta yurdun daha soğuk bir hava dalganın etkisi altına gireceğini belirterek "İstanbul'da yağış bekleniyor ancak İstanbul için geçtiğimiz haftalarda da kar yağma ihtimali varken yağmamıştı. O yüzden henüz net bir tahmin için erken" dedi.

        8

        Bugün yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim. Orta ve Doğu Karadeniz'de ve Ardahan çevrelerinde kar yağışı bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerde sis beklentisi var.

        9

        Cuma günü sadece Doğu Karadeniz kıyılarında yağış bekleniyor. Yağışlar Artvin çevrelerinde kar şeklinde olurken Rize ve Trabzon çevrelerinde yağmur şeklinde olacak.

        10

        Cuma günü yurt genelinde sıcaklıklarda yükseliş olacak.

        11

        Cumartesi günü yağış alanı biraz daha genişliyor. Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu bölgesinin kuzeyini kapsayan alanda yağışlar etkili olacak.

        12

        Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, Çorum ve Sivas çevrelerinde, Doğu Anadolu bölgesindeki yağışlar kar şeklinde olacak.