Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yurtta Sulh Konseyi kimlerden oluşuyor?

        15 Temmuz Darbe Girişimini soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişimini koordine eden "Yurtta Sulh Konseyi" ile ilgili ipuçlarına ulaştı. Konseyin en az 30 tuğgeneral ve albaydan oluştuğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın da bu kapsamda bir kez daha ifade vermesi gündeme geldi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak tarafından koordine edilen soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı. Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, ulaşılan bilgilerden birisi de "Yurtta Sulh Konseyi"nin kimlerden oluştuğu. Konseyin en az 30 tuğgeneral ve albay rütbesindeki FETÖ'cüden oluştuğu tespit edilirken, 15 Temmuz sonrası ihraç edilen ve tutuklanan eski Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün ismi diğer komutanlara göre bir adım öne çıktı.

        Konseyde yer alan üst düzey komutanların da Ömer Faruk Harmancık, Hamza Koçyiğit, İrfan Arabacı, Gökhan Şahin Sönmezateş, Faruk Bal, Salih Ulusoy, Sadık Kalyoncu, Mustafa Özsoy, Ramazan Gözel, Bilal Akyüz gibi isimlerin olduğu belirlendi. FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz ile Nurettin Oruç, Kemal Batmaz, Harın Biniş'in de konseyin "sivil kanadını" oluşturduğu belirlendi.

        AKAR'IN İFADESİNE BAŞVURULACAK

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da bu kapsamda savcılığa bir kez daha ifade vermesi gündeme geldi. 25 Temmuz'da da tanık sıfatıyla ifade veren Akar ifadesinde; FETÖ/PDY terör örgütü ele başlığından gıyabi tutuklu Fethullah Gülen ile kendisini görüştürmek isteyen ismin Tuğgeneral Hakan Evrim olduğunu açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ