Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li Ayhan Bilgen: Türkiye yanlış yolda gidiyor, ray ters yönde

        HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Türkiye'de kan akmasın, analar ağlamasın diye iktidarla yaptığımız görüşmeleri 'anayasa pazarlığı' diye sunanlar, şimdi neyin pazarlığındalar?" diye sordu.

        Bilgen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'ya Almanya'da yapılan muameleyi doğru bulmadıklarını söyledi.

        Türkiye'yi yönetenlerin bu tavrı ortaya koyarken kendi milletvekillerine neyi reva gördüklerini de unutulmaması gerektiğini belirten Bilgen, "Bu parlamentonun mensubu olan 10 milletvekili cezaevinde. Milletvekillerine yapılan muamele de tıpkı Almanya'da Bahçekapılı'ya yapılan muamele gibi kabul edilemez." dedi.

        HDP'li 10 milletvekilinin cezaevinde bulunduğu bir ortamda parlamentoda Anayasa değişikliği tartışmalarının yürütüldüğünü ifade eden Bilgen, şunları söyledi:

        "Bu şekilde Anayasa değişikliği hiçbir demokratik ülkesinde örneği olmayan bir yönteme dayanıyor. Bu adeta gizli bir sözleşmedir, toplum sözleşmesi değildir. Daha önce bizim Türkiye'de kan akmasın, çocuklar ölmesin, analar ağlamasın diye iktidarla, devletle yaptığımız görüşmeleri 'anayasa pazarlığı' diye sunanlar, şimdi neyin pazarlığındalar, soruyoruz. Bu tablo, acaba sönmek üzere olan ampule 9 ışık taşıma arayışı mıdır? Üç hilalle Binali bir araya gelince acaba Türkiye'nin sorunlarını çözeceklerini mi düşünüyorlar.

        Böyle Anayasa değişikliği olmaz. Yedek milletvekilliği gibi düzenlemeler gösteriyor ki Meclise yönelik darbe devam ediyor. Bugün birlikte yürüdükleri milletvekillerini baskı altında tutmak için yedeğiyle onu korkutmak, doğrudan doğruya milli iradeye saygısızlıktır.

        Milletvekillerini attıkları imzaları hangi metne attıklarını açıklamaya davet ediyoruz. Milletvekilleri baştan, peşin imza atıyorlarsa önce temsil ettikleri halka saygıları kalmamış demektir."

        Meclis'in aslında yeni sistemde topyekün yedekleneceğini savunan Bilgen, "Bugün muhtemelen ekonomik OHAL ilanı yapılacak. Türkiye yanlış yolda gidiyor, ray ters yönde. Böyle bir yanlış rota içinde paketlerle yüzünü nereye döndüğünün hiçbir önemi yok." diye konuştu.

        Ayhan Bilgen, Anayasa değişikliği ile ilgili Mecliste 330'un ya da referandumda yüzde 51'in bulunamaması durumunda, bunun siyasi sonuçları olacağını belirterek, "bu siyasi sonuçları bu ülkeye yaşatmaya kimsenin hakkı olmadığını" söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ