Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir'de saldırı hazırlığında yakalanan teröristler tutuklandı

        İzmir'e keşif yapmak ve eylem hazırlığı için gelen MLKP terör örgütüne bağlı iki kadın terörist çıkarıldıkları mahkemece tutukladı.

        Suriye'de silahlı eğitimler alan ve İzmir'e eylem yapmak için gelen MLKP terör örgütüne bağlı iki kadın teröristin İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgularının ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan S.B. ve N.M. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Seda B'nin, Kobani olayları sonrası "ortak eylem ve hareket" kararı alan terör örgütlerinin çatısı altında birleştiği Halkların Birleşik Devrimci Hareketi yapılanması içerisinde hareket ettiği, terör örgütü PKK üyeleri aracılığıyla Irak'ın kuzeyindeki ve Suriye'deki PKK/PYD'ye kapmlarına gittiği, burada silahlı ve bombalı saldırılar için eğitim aldığı, Güneydoğu'daki HDP teşkilatları görevli bazı kişilerin aracılığıyla yine kaçak olarak Türkiye'ye girmesinin sağlandığının tespit edildiği bildirildi.

        Zanlılardan Nergiz M'nin ise poliste herhangi bir terör örgütüyle bağlantı kaydının bulunmaması nedeniyle "takibe yakalanmaması için" seçildiği, 2015 yılından itibaren sıkça yurt dışına gidip geldiğinin belirlendiği öğrenildi.

        Nergiz M'nin kısa süre önce Almanya'dan kente gelerek iletişim kurduğu Seda B'ye örgüt talimatlarını ilettiği, birlikte emniyet ve kamu binaları ile siyasi partilere yönelik eylem planlamak için keşif yaptıkları öne sürüldü.

        Seda B. hakkında ayrıca 4 yakalama kararı olduğu kaydedildi.

        OPERASYON

        İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü MKLP'nin silahlı kanadı FESK üyesi bir kadının silahlı ve bombalı saldırı amacıyla İzmir'e geldiğini belirlemeleri üzerine operasyon başlatmış, Seda B. ve kentte irtibat sağladığı Nergiz M. İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yakalanmıştı.

        Terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki kampında bombalı ve silahlı saldırı için eğitim aldığı, kısa süre önce Türkiye'ye giriş yaptığı, Nergiz M. ile eylem için İzmir'de keşifte bulunduğu tespit edilen Seda B'nin ayrıca İzmir'de daha önce Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) adına çeşitli eylemlere katıldığı, Gezi Parkı odaklı eylemlerde ise halkı isyana çağırdığı, kamu mallarına zarar vererek güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle hakkında açılan davada bir süre tutuklu yargılandığı, 2014'te yurt dışına kaçtığı bildirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ