Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Figen Yüksekdağ: Hakkımda verilmesi gereken karar, beraattir

        HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini aşağılama" suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Yüksekdağ, "Siyasi kimliğim nedeniyle yargılanmam büyük bir ayıptır. Benim hakkımda verilmesi gereken esaslı karar beraat kararıdır" dedi.

        "YARGILANMASI GEREKEN OLAYIN SORUMLULARIDIR"

        Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, Adana'daki bir konuşmasından dolayı açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Ankara'da gerçekleşen patlamayla ilgili Adana'da yaptığı bir konuşmadan dolayı hakkında dava açılan Figen Yüksekdağ, başka bir suçtan dolayı tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi'nden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Yüksekdağ ifadesinde "Ben Türkiye'nin 3 büyük partisinden birisinin milletvekiliyim. Sözlerimin yargılanmaya konu olması hukuki garabetin göstergesidir. Milletvekillerinin tutuklu bulunması bir utanç tablosudur. Esas yargılanması gereken 12 kişinin öldürülmesinden sonra sarf ettiğim sözler değil esas yargılanması gereken bu olayın sorumlularıdır" dedi.

        "VERİLMESİ GEREKEN ESASLI KARAR BERAAT KARARIDIR"

        Yüksekdağ sözlerine şöyle devam etti:

        "Sadece barış diyen insanların cenazesine katıldığımız için tutuklandık, en büyük haksızlık budur. 10 Ekim patlamasının son duruşmasında söylenenleri ben bir yıl önce söylediğim için yargılanıyorum. Siyasi kimliğim nedeniyle yargılanmam büyük bir ayıptır. Benim hakkımda verilmesi gereken esaslı karar beraat kararıdır. Bundan sonraki duruşmalardan bağışık (muaf) tutulmayı istiyorum."

        Duruşma 28 Mart 2017'ye ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ