Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti ile MHP uzlaştı

        Anayasa değişikliği teklifinde AK Parti ve MHP uzlaştı. Yeni teklifin yazımı üzerinde çalışma yapılırken en kısa zamanda meclise gelmesi bekleniyor.

        AK Parti'nin MHP'ye ulaştırdığı teklife MHP Lideri Devlet Bahçeli son şeklini verdi. MHPtarafından onaylanan metin yeniden AK Parti'ye gönderildi. Metin üzerinde değişiklik yapılmadı.

        Teklifteki birçok pürüz aşılırken, Cumhurbaşkanının yetki ve sorumluluğu konusunda ortak nokta aranıyordu. Teklifin kısa zamanda meclis komisyonuna sunulması bekleniyor.

        Yazım kısmının yetişmemesi halinde pazartesi komisyona sunulacağı gelen bilgiler arasında.... AK Parti'nin anayasa teklifini cuma akşamı ya da cumartesi meclis'e sunması bekleniyor.

        CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AK Parti ile MHP anayasa metninde uzlaştığını duyurdu. AK Parti'nin anayasa teklifini cuma akşamı ya da cumartesi meclis'e sunması bekleniyor. AK Parti 315 imzayı tamamladı. Sadece başbakanın imzası kaldı. Bir kaç pürüz konusunda ise görüşmeler sürüyor.

        Anayasa değişikliği teklifinde sona gelindi. AKParti ve MHP görüşmeleri sürdürüyor. Partili cumhurbaşkanlığında pürüz aşıldı.

        Cumhurbaşkanının yetki ve sorumlulğu konusunda ortak nokta aranıyor. MHP "Yürütmenin başı cumhurbaşkanı olacaksa sorumluluğu da farklıdır" diyor. Yüce divanda yargılama konusunda görüş alış verişi sürüyor.

        Habertürk TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ