Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rus Bakan: "Bizim vatandaşlarımız Türkiye’de plajların görüntüsünü değiştiriyor"

        Başbakan Binali Yıldırım’ın 7 bakan, işadamları ve gazetecilerle Rusya ve Tataristan’a geçekleştirdiği ziyaretin önemli konu başlıkları vardı. Bunlardan biri de turizm konusu idi. Ziyaret, önümüzdeki yıl turizm hedeflerinin tutturulması konusunda umut verici sonuçlar doğurdu. Başbakan Yıldırım, neredeyse tüm görüşmelerinde turizm konusunu gündeme getirdi. Rusya’dan Türkiye’ye tarifesiz uçuşlar serbest bırakıldı ancak Yıldırım, muhataplarına önümüzdeki yıl özellikle Antalya’ya gelecek Rus turistlerin sayısının artırılması için başta charter uçuş desteği olmak üzere destekleme politikalarının devam edeceğini söyledi.

        DAVET YANKI BULDU

        Başbakan Yıldırım, gümrük kapılarından, havaalanlarından girişler, vizelerin ve ticaretteki kısıtlamaların kaldırılması, Rusya’daki inşaatlarda çalışacak Türk işçilere izin verilmemesi gibi konulara dikkat çekti. Ruslar, bu alanlara yoğunlaşacaklarını söyledi. İki taraf, gelişmeleri yakından takip etme konusunda mutabık kaldı. Başbakan’ın ziyareti ve turizm konusunda kat edilen mesafe, Türkiye’de faaliyet gösteren turizmcileri de oldukça heyecanlandırdı. Vize uygulaması değişirse önümüzdeki yıl en az 2.5 milyon Rus turist beklediklerini ifade eden turizmciler, Başbakan Yıldırım’ın Antalya davetini de memnuniyetle karşıladı.

        Yıldırım’ın Rusları Antalya’ya daveti, geniş yankı buldu. Moskova Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde öğrenci, akademisyen ve bürokratlara seslenen Başbakan, “Ben Antalya deyince herhalde aranızda pek fazla ‘Neresi?’ diye düşünen yok. Antalya, Rus misafirlerimiz için bilinen bir yer. Az önce rektör bey test etti; maşallah salonun yarısı Antalya’ya gitmiş. Diğer yarısını da bu yaz bekliyoruz. Sadece tatil yapmak için değil Antalya’da çok sayıda Türk-Rus evliliği de olmuş, orada yerleşmiş aileler var. Bunlar da bizim ilişkilerimizi zenginleştiriyor” dedi. Başbakan Yıldırım, Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü ile Türkiye’deki bir üniversite ya da diplomasi akademisinin gelecek yıl Antalya’da ortak bir program yapabileceğini belirtirken, Aziz Nikola’nın Antalya doğumlu olduğunu, bu bakımdan Ruslar açısından Antalya’nın ayrı bir önemi olduğunu kaydetti.

        RUS BAKANIN TESPİTLERİ

        Yıldırım’ın ziyaretinde bakanların da bulunduğu heyetler arası görüşmede Rus bir bakan, turizm konusunda Rus turistlerin Türkiye’yi ziyareti konusunda ilginç tespitlerde bulundu. Rus bakan, “Bizim vatandaşlarımız Türkiye’ye turist olarak gittiklerinde, plajları oldukça renklendiriyor, görüntüsünü değiştiriyor. Ayrıca diğer ülkelerden gelecek turistleri de etkiliyor. Diğer bölge ülkelerinden daha fazla turist geliyor” diye konuştu. Rus bakan, bu tezini rakamlarla ve teknik verilerle destekledi.

        Bülent AYDEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ