Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Watsons’da bir müşterinin çıplak aranması adliyelik oldu

        İstanbul Eyüp’te bulunan Vialand Alışveriş Merkezi’ndeki Watsons Mazağası’ndan ruj çaldığı iddiasıyla mağaza müdürü ve güvenlik görevlileri tarafından üzeri soyularak arandığını öne süren lise öğrencisi B.C., savcılığa suç duyurusunda bulundu. İddiaya göre, 26 Kasım günü Eyüp’teki Vialand Alışveriş Merkezi’ne giden lise 3. sınıf öğrencisi B.C., Watsons Mağazası’na girdi. Burada beğendiği bir ruju eline aldıktan sonra yeniden yerine koyan B.C., mazağadan ayrıldığı sırada çalışanlar tarafından durduruldu ve ruj çalmakla suçlandı. Mağazanın arka deposunda mağaza müdürünün talimatıyla AVM’nin güvenlik görevlileri tarafından üzerinin çıplak olarak arandığını öne süren B.C., olay gününü internette şöyle anlattı:

        “Kayıtlarda aldığıma dair bir şey çıkmadığını gördüğü halde mağaza müdürü bana bağırmaya başladı. ‘Yapmadım’ diye ağlıyordum ama kimse dinlemiyordu. 2 erkek güvenlik, 2-3 mağaza çalışanı ve müdürle bayan güvenlik vardı. Müdür, erkeklere arkalarını dönmelerini söyledi. Bayan güvenlik pantolonumu dizime kadar indirip ve tişörtümü yukarı kaldırarak üstümü aradı. Şoktaydım. Sürekli hakaretler etti. Ağlamaktan kendimi ifade edemiyordum.”

        MAĞAZADAN AÇIKLAMA

        Watsons Mağazaları, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, B.C.’nin erkek güvenlik görevlileri tarafından ve kıyafetleri çıkarılarak arandığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, “Watsons Mağazaları’ndaki güvenlik prosedürleri son derece nettir ve bireylerin kişilik haklarının ihlaline kesinlikle izin vermemektedir” ifadesini kullandı. Öte yandan mağaza personelinin tedbir kapsamında görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

        MECLİS’E TAŞINDI

        CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Önergede, genç kızla ilgili iddiaların doğru olup olmadığının araştırılması istendi.

        Uzay KESMEN / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ