Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 9 Aralık 2016

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 9 Aralık Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ESKİ NAZİLLİ EMNİYET MÜDÜRÜ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, gözaltına alınan Eski Nazilli Emniyet Müdürü ve bir dernek üyesi tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen Eski Nazilli Emniyet Müdürü İlyas Karpınar ve FETÖ'nün kapatılan derneklerinden birine üye olan M.U'nun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla sevk edildikleri adliyede, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Zanlıların, örgüt üyelerinin kendi aralarında haberleştiği kriptolu mesajlaşma programı ByLock'u kullandığı belirtildi. (AA)

        ANKARA'DA FETÖ YURTLARINA OPERASYON: 66 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) öğrenci yurtlarına yönelik soruşturması kapsamında Ankara merkezli 20 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 66'ya yükseldi

        Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerinin, FETÖ ile bağlantısı bulunan öğrenci yurtlarının yöneticileri, çalışanları ve bu yurtların bağlı bulunduğu şirketlerin yönetim kadrosu ve kurucu temsilcilerine yönelik dün başlattığı operasyonda gözaltı sayısı arttı.

        Ekiplerin 20 ilde sürdürdükleri operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 45'i kadın 136 şüpheliden gözaltına alınanların sayısı 66 oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemlerine başlandığı öğrenildi.

        Yapılan soruşturmalar sonucunda şüphelilerden 70'inin telefonunda FETÖ mensuplarının kullandığı ByLock programının yüklü olduğu belirlenmişti. Hakkında gözaltı kararı alınanların 30'unun şirket yöneticisi, 28'inin kurum temsilcisi ve 56'sının ise müdür pozisyonunda bulunduğu belirtilmişti.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, 667 sayılı KHK ile FETÖ/PDY aidiyeti, iltisakı ve irtibatı belirlendiği, kapatılan Ankara'daki 29 özel öğrenci yurdunun kurucuları, yöneticileri ve bağlı bulundukları şirketlerin ortakları oldukları öğrenildi.

        Polisin operasyon düzenlediği şirketler arasında Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ, Başak Grup Eğitim Ltd. Şti, Eksen AŞ. ve Sena Ltd. Şti de bulunduğu belirtilirken, FETÖ'nün yurtları arasında ise İffet Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, İhtiyat Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Temkin Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunun da yer aldığı kaydedilmişti. (AA)

        İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ AKADEMİK YAPILANMAYA OPERASYON: 67 KİŞİ YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) İstanbul Üniversitesindeki akademik yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 12 kentte başlatılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 87 kişiden 67si yakalandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 12 ilde 100 adrese operasyon düzenleyen Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunan 87 akademisyenden 67sini gözaltına aldı.

        Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. İbrahim Ocakın evinde yapılan aramada FETÖ elebaşısı Fetullah Gülene ait "kalbin solukları" isimli video ele geçirildi.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        HATAY'DA 3'NCÜ HUDUT TABUR KOMUTANI GÖZALTINA ALINDI

        TRABZON Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, Hatay 3'ncü Hudut Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Bülent Nar, gözaltına alındı.

        Sabah saatlerinde 3'ncü Hudut Tabur Komutanlığı'na giden polis ekipleri, Kurmay Yarbay Bülent Nar'ı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alarak Trabzon'a götürdü. Polis ekipleri Nar'ın lojmandaki evinde ve makamında da arama yaptı. Bazı evrak ve dokümanlara incelenmek üzere el konuldu. (DHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 6 RÜTBELİ ASKER YAKALANDI

        Afyonkarahisarda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda daha önce açığa alınan 6 rütbeli asker yakalandı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığında görevliyken FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu iddiasıyla açığa alınan 9 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen ve astsubay rütbesindeki 6 kişiyi gözaltına alındı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları öne sürülen şüphelilerden haklarında yakalama kararı bulunan 3 kişinin arandığı öğrenildi. (AA)

        MUĞLA FETHİYE'DE 4 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde 4 şirkete kayyum atandı.

        Fethiye'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 4 şirkete kayyum atandı. İlçede faaliyet gösteren Yiğit İnşaat, Sancarlar Mobilya ve Akaryakıt, Çobanlar A.Ş. ile Saraçoğlu şirketlerine kayyum atandı. Söz konusu şirketlerin kapsam ve faaliyetleri dikkate alınarak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) yönetim organlarının tüm yetkilerini kullanmak üzere bu şirketlere kayyum olarak atanmasına karar verildi. Ayrıca bu şirketlerden bazı yetkililerinin tutuklu olduğu öğrenildi. (İHA)

        ANKARA'DA 11 ESKİ ANAYASA MAHKEMESİ ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması ByLocku kullandıkları iddiasıyla 11 eski Anayasa Mahkemesi çalışanı gözaltına alındı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla cep telefonlarında ByLock uygulamasını kullandıkları belirlenen eski Anayasa Mahkemesi çalışanlarına yönelik operasyon başlattı.

        Operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan biri kadın 11 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar, ifade işlemleri için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        Şüphelilerin, Anayasa Mahkemesinde çalıştıkları ve FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edildikleri öğrenildi. (AA)

        DÜZCE'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 zanlı tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya ilişkin FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 6 iş adamının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından getirilen zanlılardan 5i tutuklandı. Zanlılardan biri, Başsavcılık tarafından sorguya alınmadan yeniden emniyete gönderildi.

        Düzcede FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla 6 iş adamının adreslerine operasyon düzenlenmiş, adreslerde yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konmuş, ardından 6 iş adamı gözaltına alınmıştı. (AA)

        BAYBURT'TA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bayburtta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan 2si tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüte bağlı faaliyet gösteren kolejin başka bir şirkete düzmece iş ve işlemlerle satıldığını tespit etti.

        Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla satış işlemini gerçekleştiren N.N.A, Z.M.A. ve V.A, "terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma, finansman sağlama, örgüt adına suç işleme ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından Bayburt ve Ankarada düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

        Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        N.N.A, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı, Z.M.A. ve V.A. ise çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi. (AA)

        ÇORLU'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çorlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

        Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince 2 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, biri muhasebeci diğeri öğretmen oldukları öğrenilen 2 şüpheli gözaltına alınırken, evlerindeki bilgisayar ile bazı belgelere de el konuldu.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        KOCAELİ'DE 56 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kocaelide Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 56 kişi gözaltına alındı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullananlar arasında kırmızı listede oldukları iddia edilen farklı meslek gruplarından 75 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 56 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        TRABZON MERKEZLİ OPERASYONLARDA ÜST RÜTBELİ 10 SUBAY GÖZALTINA ALINDI

        Trabzon merkezli 5 ilde yürütülen FETÖ Operasyonu'nda bugün üst rütbeli 10 subay gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin görev aldığı FETÖ Operasyonu kapsamında Trabzon merkezli Ankara, Bolu, Çanakkale, İzmir ve Artvin illerinde aralarında albay, yüzbaşı, kurmay yarbay ve kurmay albaylarında bulunduğu 10 üst rütbeli subay gözaltına alındı. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (İHA)

        KASTAMONU'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan biri tutuklandı.

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kastamonu Adliyesinde görevli G.B. ve K.S. ile Taşköprü Adliyesinde görevli S.K, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden G.B. tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ARTVİN'DE GARNİZON KOMUTANI A.D. GÖZALTINA ALINDI

        Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün (TEM) yürütmüş olduğu FETÖ/PDY operasyonları kapsamında, Artvin garnizon komutanlığında arama gerçekleşti.

        Edinilen bilgiye göre; 15 Temmuz darbe girişiminde kripto olarak görev aldığı iddia edilen ve garnizon komutanlığı yapan albay A.D. gözaltına alınarak, Artvin İl Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. (İHA)

        EDİRNE'DE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        EDİRNE'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında eski Sağlık İl Müdürü H.G.'nin de bulunduğu ve örgütün sohbetlerine katıldıkları öne sürülen 5'i kadın 6 şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün sohbetlerine katıldığı öne sürülen eski Sağlık İl Müdürü H.G. ile öğretmen, ev kadını, iş güvenliği uzmanı olan şüpheliler A.A., F.A., G.T., V.O. ve mimar B.Y. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde arama yapılan şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.(DHA)

        MALATYA MERKEZLİ 12 İLDEKİ OPERASYONLARDA 22 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Malatya merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, "Silahlı terör örgütü üyesi oldukları, terör örgütüne finans sağladıkları ve terör örgütü kapsamında nitelikli dolandırıcılık yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 1 Aralıkta Malatya merkezli 12 ilde yapılan operasyonda, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi oldukları, terör örgütüne finans sağladıkları, terör örgütü kapsamında nitelikli dolandırıcılık yaptıkları, dini inanç ve duyguların istismar edilmesiyle kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle suç işledikleri" iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Malatya merkezli, Adana, Ankara, Afyonkarahisar, Balıkesir, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş ve Muşta 1 Aralıkta 35 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 26 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        ELAZIĞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Elazığ merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında lise, üniversite, dershane, yurtlar, ev yapılanması gibi yerlerde görev alan mütevelli, rehber, talebe mesulü, il imamı ve il ablalarının da bulunduğu şüphelileri tespit etti. KOM ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Elazığ ve Erzurum'da eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, A.K., S.K., D.K., S.T. ve Z.K. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 13 adet yasaklı yayın ile çok sayıda dijital materyale bulundu.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        VAN'DA 6 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Van'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6 emniyet mensubu tutuklandı.

        Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, biri başkomiser 7 polisi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 6'sı çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi.

        Kadın şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        GİRESUN MERKEZLİ 22 İLDEKİ OPERASYONLARDA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Giresun merkezli 22 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 16 şüpheliden adliyeye sevk edilen dördü tutuklandı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma doğrultusunda Giresun merkezli aralarında İstanbul, Erzurum, Balıkesir, İzmir ve Ordu'nun da yer aldığı 22 ilde, haklarında yakalama kararı çıkarılan 35 kişiye yönelik 6 Aralık'ta operasyon başlatılmış, ilk etapta 16 kişi gözaltına alınmıştı.

        Gözaltına alındıkları illerdeki emniyet müdürlüklerinde işlemleri tamamlanan 4 kişi, sevk edildikleri mahkemelerce tutuklandı.

        FETÖ'nün "Giresun il imamı"na bağlı polis ve askeri okullara öğrenci kazandıran "mahrem imamlar"ın da aralarında bulunduğu 12 şüphelinin, emniyet sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.

        Öte yandan haklarında yakalama kararı bulunan 19 kişinin gözaltına alınması için çalışmalar devam ediyor. (AA)

        SAKARYA'DA 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakaryada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan örgüt üyesi 10 kişi adliyeye getirildi.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince yakalanan örgütsel faaliyetlerde bulundukları, örgütün "üniversite ev abileri" ve "bölge talebe mesulleri" olduğu iddia edilen 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Yenikent Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 10 şüpheli adliyeye getirildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında örgütsel faaliyetlerde bulundukları, örgütün "üniversite ev abileri" ve "bölge talebe mesulleri" olduğu iddia edilen 14 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerince çeşitli ev ve adreslere düzenlenen operasyonlarda yakalanan 10 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        ANTALYA'DA EMNİYET İMAMI MÜHENDİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında emniyet imamı ve örgütün üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 1 mühendis adliyeye sevk edildi.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta yapılan operasyonda özel bir şirkette mühendis olarak görev yapan A.A.D., gözaltı alındı. FETÖ/PDY'ye finans sağladığı, Antalya'da emniyetin sözde imamı olduğu ve örgütte üst düzey yöneticilik görevinin bulunduğu iddia edilen şüpheli, TEM Şube Müdürlüğündeki sorgulamasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. (İHA)

        İZMİR'DE GÜLEN'İN KURMAYI 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen'in İzmir'de bulunduğu yıllarda kurmayları olarak bilinen Akyaka Vakfı kurucularına yönelik operasyon başlatıldı. Rodi Giyim ile İdil Kolonyaları'nın sahiplerinin adlarının da bulunduğu gözaltı listesinden şimdiye kadar 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerin Bank Asya'da 17-25 Aralık'tan sonra yaklaşık 8 milyon liralık işlem yaptıkları ileri sürüldü.

        İzmir Emniyeti Mali Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullah Gülen'in İzmir'e geldiği 1970'li yıllarda yanında bulunan ve 1980'li yıllarda ise Akyaka Vakfı'nı kuran kurmaylarına yönelik operasyon başlattı. Aralarında iflas eden Rodi Giyim'in sahibi Fatih Kazancı ve İdil Kolonyaları'nın sahibi Mehmet Timuroğlu'nun da bulunduğu 18 şüphelinin evlerine baskın yapıldı. Baskında şüphelilerden 8'i gözaltına alındı. İsmi gözaltı listesinde bulunan Fath Kazancı ve Mehmet Timuroğlu'nun yurtdışında bulunduğu bildirildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        AKSARAY'DA 17 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aksaray merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 38 şüpheliden 17si tutuklandı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda 9 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 38e yükseldi.

        İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan 17si tutuklandı, 21i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Aksaray merkezli 7 ilde FETÖ/PDYye yönelik 30 Kasımdaki operasyonda aralarında doktor, ebe ve hemşirelerin bulunduğu 29 sağlık çalışanı gözaltına alınmıştı. (AA)

        İZMİR'DE 15 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye yönelik yapılan operasyon kapsamında aralarında daha önce meslekten ihraç edilmiş öğretmenlerin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

        İzmir'de sabah saatlerinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlar kapsamında 'bylock' kullanıcısı olduğu iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar arasında daha önce meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de olduğu öğrenildi. 15 şüpheli sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere İzmir Terörle Mücadele Şubesine getirildi. (İHA)

        ADIYAMAN'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Adıyaman merkezli 18 ilde düzenlenen FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 7 şahıstan 2'si tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Adıyaman merkezli, Isparta, Kahramanmaraş, Bitlis, İstanbul, Balıkesir, Ankara, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İzmir, Malatya, Mardin, Mersin, Siirt, Şanlıurfa ve Yozgat'ta önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda 13 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan 13 şahıstan 7'si Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek burada sağlık kontrollerinden geçirildi. Sağlık kontrollerinden geçirilen 7 şahıs Adıyaman Adliyesine sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen 7 şahıstan K.D., ile M.D, tutuklanarak cezaevine gönderilirken geriye kalan 5 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Öte yandan tutuklanarak cezaevine gönderilen M.D. ile K.D'nin esnaf olduğu öğrenildi.

        Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)

        İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE 87 KİŞİYE GÖZALTI

        İstanbul Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 12 ilde operasyon başlatıldı. Hakkında gözaltı kararı verilen 87 kişi arasında bir siyasi partinin genel başkanı ile profesörler ve doçentler bulunuyor.

        İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Üniversitesi'nde FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma başlattı.

        İstanbul merkezli 12 ilde başlatılan operasyonlarda, 100 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 87 kişinin yakalanması için ev ve işyerlerinde aramalar başlatıldı.

        Operasyonda, FETÖ üyesi kişiler tarafından kurulduğu ileri sürülen siyasi bir partinin genel başkanı, İstanbul Üniversitesi'nde görevli profesör, doçent ve yardımcı doçentlerin gözaltına alınacağı öğrenildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ