Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Muş, Ağrı, Tunceli, Iğdır'da PKK operasyonları sürüyor

        Muş İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerin gerçekleştirdiği 'Şehit Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik-206' operasyonun terör örgütü PKK'nın 2 sığınağı imha edildi.

        Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, 6-7 Aralık tarihlerinde merkeze bağlı Kayalısu Köyü ile Buğdaylı, Dalakulig, Navro Tepe ve Büyükler Mahalleleri arasında kalan bölgede 'Şehit Jandarma Üsteğmen Rahim Çelik-206' operasyonu gerçekleştirildiği duyuruldu.

        Operasyonda, PKK/KCK terör örgütü mensuplarına ait biri 4 odalı, biri de 2 odalı olmak üzere 2 sığınak bulundu. Sığınaklarda; 1'i dolu olmak üzere 8 adet 12 kiloluk mutfak tüpü, 9 boş piknik tüpü, 2 akü, çok sayıda büyük boy pil ile yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

        Açıklamada, "Olay ile ilgili adli tahkikata başlanılmış olup ele geçirilen malzemeler yerinde imha edilmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliği için terör ve teröristlerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi.

        3 İLDE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

        Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 depoda çok miktarda gıda maddesi ele geçirildi, Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2 sığınak imha edildi.

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

        Buna göre, Doğubayazıt'ta güvenlik güçlerinin arazi aramasında bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 4 depo tespit edildi.

        Depolarda 450 kilogram un, 230 kilogram makarna, 85 litre ayçiçek yağı, 190 kilogram tuz, 92 kilogram nohut, 48 kilogram mercimek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

        Tunceli'nin Hozat bölgesine düzenlenen hava harekatında 2 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

        Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde güvenlik güçlerince bulunan el bombası imha edildi.

        YASA DIŞI SINIR GEÇİŞLERİ

        Kara Kuvvetleri Komutanlığının hudut birlikleri tarafından, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 829 ve Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 29 kişi yakalandı.

        Güvenlik güçleri, Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 34, İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 2, Türkiye'den de Yunanistan'a gitmek isteyen 138 kişiyi yakaladı.

        Müdahaleler sırasında 2 araç, 108 litre akaryakıt ve çok miktarda muhtelif gıda maddesine el konuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ