Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP İl Başkanlığını ziyaret eden Başbakan: Bahçeli vatanseverlik örneği gösterdi

        Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği teklifi taslağına ilişkin, "Sayın Bahçeli çok büyük vatanseverlik örneği gösterdi. Güzel bir uzlaşmaya girdik, inşallah hayırlısı olur." dedi.

        Başbakan Yıldırım'ın, MHP Zonguldak İl Başkanlığını ziyaretine ilişkin görüntüler paylaşıldı.

        Başbakanlık Basın Müşavirliği'nce paylaşılan görüntülere göre, Başbakan Yıldırım'ı, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan ve partililer karşıladı. Yıldırım, daha sonra İl Başkanı Ayan ve partililerle sohbet etti.

        İl Başkanı Ayan sohbette, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Zonguldak ziyaretini hatırlatarak, "Sağ olsun ara sıra biz ona gidiyoruz, o bize geliyor." diye konuştu.

        Başbakan Yıldırım da "Bu ara zaten biz Genel Başkanla da çok görüşüyoruz." karşılığını verdi.

        Yıldırım ile Bahçeli'nin 5 Aralık'ta TBMM'de görüşmesini anımsatan Ayan, "Bu gezinizden önce çay içmek için uğramışsınız. O çay meselesi buradan çıktı. Bunun üzerine yerel basınımız bize, 'Siz ne diyeceksiniz' deyince, 'Bir çaya da biz davet ederiz.' dedik. Böyle basın aracılığıyla bir davetimiz olmuştu. Sağolun kırmadınız bizleri. Şeref verdiniz, Allah sizlere kolaylık versin, kolay değil bu işler." ifadelerini kullandı.

        Başbakan Yıldırım, "Sağ olsun Sayın Bahçeli de çok büyük vatanseverlik örneği gösterdi. Güzel bir uzlaşmaya girdik, inşallah hayırlısı olur, memleketimiz, milletimiz için." dedi.

        Ayan'ın, "Mitingte de dinledim sizi, sıkıntılı süreçler geçti." demesi üzerine Yıldırım, "Arkadaşlar, iki taraf da sağ olsun çok yapıcı davrandılar." ifadesini kullandı.

        Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette Başbakan Binali Yıldırım'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile milletvekilleri ve diğer yetkililer eşlik etti.

        MHP'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

        MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Başbakan Binali Yıldırım'ın dün partilerini ziyaret etmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

        MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Başbakan Binali Yıldırım'a Zonguldak'ın sorunlarını anlatmak için ziyaretinden birkaç gün önce yerel gazetelerden çağrıda bulunarak çay içmeye davet ettiğini söyledi. Yıldırım'ın özel kaleminin ziyaret öncesi kendisini arayarak müsait olup olmadıklarını sorduğunu ifade eden Ayan, şöyle konuştu:

        "Türkiye'de böyle bir dönem içerisinde bir ilk yaşandı. Başbakan ile yaklaşık 25 dakika civarında bir konuşma şansı bulduk. Başbakan'ın Zonguldak meselelerine hakim olduğunu gördük. Bunun dışında da sayın genel başkanımız hakkında görüşlerini ifade ettiler. Genel başkanımızın devlet adamlığını, uzlaşmacı yönünü, bu yapılan Anayasa çalışmaları içersinde büyük bir misyon yüklendiğini ve kendisiyle de çok iyi görüştüklerini anlattı. Türkiye meselesini, millet meselelerini iyi görüşebildiklerini bizlere söylediler. Bizde genel başkanımızın emrinde olduğumuzu, genel başkanımızın hangi süreçte ne olursa olsun teşkilatlarına bu evet ise evet dediğinde yanında olduğumuzu, hayırsa hayır olarak genel başkanımızın arkasında olduğumuzu ifade ettik."

        Başbakan Yıldırım'ın referandum olması halinde Zonguldak'ta ne gibi sonuç çıkabileceğini de kendilerine sorduğunu anlatan Ayan, "Bizde eğer bu 330 milletvekilini geçer ve bir referanduma dönüşürse Zonguldak'ta da bir sıkıntının olmayacağını hatta açık ara sivil anayasayı Türkiye'nin de istediğini Zonguldak'ın da istediğini söyledik" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ