Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa YHT'de unutulan eşyalar şaşırtıyor
        1

        Yüksek Hızlı Tren'de (YHT) unutulmaya devam eden eşyalar kayıt altını alınıp özel bir odada güvenle saklanıp sahiplerinin başvurusunu beklerken, titiz uygulamalar yolcuların takdirini topluyor.

        2


        Hizmete girdiği günden bu yana yoğun ilgi gören ve vatandaşların beğenisini kazanan YHT'lerde unutulan eşyalar oldukça dikkat çekiyor.

        3

        Her yolculuktan sonra varış noktasına gelmeden önce bu konuda anons yapılırken, vatandaşlar, eşyalarını yine de YHT'lerde unutabiliyor.

        4

        Seferlerden sonra görevliler tarafından arama yapılıyor ve herhangi bir eşya bulunursa kayıt altına alınıyor.

        5

        BEBEK ARABASI BİLE UNUTULABİLİYOR

        Mevsimine göre güneş gözlüğü, şemsiye ve mont gibi eşyaların unutulduğu trenlerde, kimi zaman akla gelmeyecek malzemeler de dikkat çekiyor.

        6

        Çanta, cep telefonu, ziynet eşyası, kimlik kartlarının hatta bebek arabasının dahi bulunduğu YHT'lerde unutulan eşyalar, gar içerisinde bulunan özel odalarda kaydı alınarak saklanıyor.

        7

        Bir yıl boyunca bu odalarda saklanan ve sahibine ulaşılamayan kayıp eşyaların bazıları imha edilirken, maddi değeri olup buradan alınmayan eşyalar ise değerlendirilip kamuya aktarılıyor.

        8

        VATANDAŞLAR BU HİZMETTEN MEMNUN


        YHT ile Eskişehir'e gelen bazı vatandaşlar, bu hizmetin olması gerektiğine dikkat çekerek, memnuniyetlerini dile getirdi.

        9

        Eşyalarını kaybeden vatandaşların garlarda bulunan 'kayıp eşya büroları'na gitmeleri gerektiğini aktaran vatandaşlar, yolcuların biraz daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.