Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 5 ilde HDP'ye operasyon! Gözaltılar var

        İstanbul, Adana, Mersin, Ankara, İzmir, Kayseri ve Manisa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda aralarında HDP yönetici ve üyelerinin de bulunduğu 344 kişi gözaltına alındı.

        İSTANBUL: PKK/KCK soruşturması kapsamında HDP il ve ilçe örgütlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda adrese İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri baskın düzenledi. Binalarda arama yapılırken, aralarında HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel'in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

        ADANA: Adana merkez ilçeleriyle Ceyhan ilçesinde değişik adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında HDP Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz, HDP merkez ilçe ve Ceyhan ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle mahalle temsilcilerinin bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Operasyona yaklaşık 500 polis, zırhlı araçlar, TOMA'lar, polis helikopteri ve özel harekat polisleri katıldı.

        MERSİN: Mersin'deki operasyonda ise HDP il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 93 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan'ın da arasında olduğu bazı isimlerin de arandığı öğrenildi.

        ANKARA: Ankara Terörle Mücadele Şube ekiplerinin çok sayıda adrese düzenlediği operasyonda HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici ile 16 il ve ilçe yöneticisi gözaltına alındı.

        ŞANLIURFA: PKK'ya yönelik çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Operasyonda Viranşehir İlçe Belediyesi Eş Başkanı DBP'li Filiz Eryılmaz'ın da aralarında bulunduğu en az 140 şüpheli gözaltına alındı.

        GAZİANTEP: Terör örgütü PKK'nın talimatları doğrultusunda, eylem ve faaliyette bulundukları iddiasıyla HDP ve DBP yöneticilerin de bulunduğu 52 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Kentte çok sayıda adrese düzenlenen operasyonda 36 şüpheli gözaltına alındı.

        MANİSA: Manisa Terörle Mücadele Şube ekipleri haklarında "Terör örgütüne üye olmak", "Örgüte finans sağlamak", "Örgüte eleman temin etmek" suçlamaları bulunan ve aralarında Manisa HDP İl Başkanı ve Salihli İlçe Başkanı'nın da bulunduğu 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

        HAKKARİ: Terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında HDP yöneticisi Evin Konur ve eski DBP İl Başkanı Zübeyde Bor gözaltına alındı.

        KAYSERİ: Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 15 şüphelinin adresine baskın düzenlendi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken 8 şüpheli aranıyor.

        MARDİN: PKK/KCK soruşturması kapsamında 21 Kasım günü gözaltına alınan ve dün tutuklanma istemi ile mahkemeye çıkarılan 19 kişiden Artuklu Belediye Başkanı DBP'li Emin Irmak ve Yardımcısı İsmet Birtek, serbest bırakılırken, 17 kişi tutuklandı.

        Nihat ULUDAĞ/İSTANBUL-Neşet DİŞKAYA/İZMİR-Beycan ÜÇKARDEŞ/MERSİN-Ahmet ÜNSAL/MANİSA-Hasan ATMACA/ŞANLIURFA-Yusuf KILIÇ/GAZİANTEP

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ