Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Celal Kılıçdaroğlu'ndan oturma eylemi

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aydın'ın Didim ilçesinde oturan kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen mücadeleye destek vermek amacıyla yaptığı yürüyüş ve açlık grevinin ardından, bu kez de oturma eylemi başlattı.

        Celal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda çadır kurarak, 'Sayın Cumhurbaşkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin' yazılı pankartı önünde eylemini sürdürüyor.

        FETÖ/PDY üyelerinin CHP içinde de bulunduğunu öne süren ve bu yapının mensuplarının temizlenmesi için bir süre önce Söke'den Didim'e yürüyen, ardından açlık grevine başlayan Celal Kılıçdaroğlu, bu kez Didim Cumhuriyet Meydanı'nda oturma eylemi başlattı.

        'Sayın Cumhurbaşkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin' yazılı pankartıyla oturma eylemine başlayan Celal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğuna oturduğu için ben kendisini Atatürk olarak görüyorum. FETÖ ile nasıl mücadele ettiğini bildiğim için Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Vatandaş olarak FETÖ'ye karşı başlattığı mücadeleye devam edeceğini bildiren Celal Kılıçdaroğlu:

        "3 gün boyunca meydanda oturma eylemi yapacağım. Amacıma ulaşana kadar eylemlerime devam edeceğim, amacıma ulaştığımda da emekli yaşantımı sürdüreceğim. Bu vatana, ülkeye ve vatandaşlara sahip çıktığı için sayın Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz. Umarım benim sesimi de duyar, davetini merakla bekliyorum" dedi.

        AĞABEYİ KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA YANIT VERDİ

        Ağabeyi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında kendisi hakkında söylemlerine de yanıt veren Celal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

        "Benim banka hesaplarıma baksınlar. Bir kuruş dahi bulurlarsa, ben hesap vermeye hazırım. Ben eylemimdeki çadırı bile emekli maaşımla aldım. Hiçbir müteahhitten, hiçbir işadamından destek almadım. Fakat halktan çok destek aldım."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ