Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da F-16 düştü

        Diyarbakır'da eğitim uçuşu için havalanan askeri uçak düştü, kazada can kaybı yaşanmadı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından eğitim uçuşu için havalanan F-16 tipi askeri uçak eğitim uçuşunu tamamladı.

        Uçak dönüşü sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı köyü yakınlarında düştü. Pilot, kazadan fırlatma koltuğu sayesinde kurtuldu. Pilot tedbiren hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk incelemede, uçağın teknik arıza nedeniyle düştüğü değerlendiriliyor.

        TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

        Türk silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet F-16 tipi savaş uçağı, 12 Aralık 2016 günü saat 19.30 sularında eğitim uçuşu dönüşünde piste iniş için yaklaşırken, Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1,5-2 Mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir sebepten düşmüştür. Pilot olaydan yara almadan kurtulmuş olup sağlık durumu iyidir. Kaza nedeninin belirlenmesi maksadıyla inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

        NUMAN KURTULMUŞ: KONU TÜM DETAYLARIYLA İNCELENMEKTEDİR

        Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Diyarbakır'da düşen F-16 uçağı ile ilgili olarak yaptığı açıklamda"19.31'de Mardin yolundan Diyarbakır'a yaklaşırken F-16 uçağımız düşmüştür. 5 kilometre mesafede düşmüştür. Pilotumuz kendini uçağın dışına atmış ve sağ salim kurtulmuştur. Konu tüm detaylarıyla incelenmektedir. Eğitim uçuşu yapılıyordu. Üzerinde bi mühimmat yoktu. Uçuşu tam tamamlamak üzereyken uçağın düşmesi hadisesi vuku buldu. İlk değerlendirmelerde bunun teknik arıza nedeniyle meydana geldiği şeklinde değerlendiriliyor. Ancak detaylı şekilde araştırma yapılacak. Bu kaza ile ilgili bütün detayları sonuç ortaya konacaktır." dedi.

        Öte yandan olayın saldırı şüphesi taşıyıp taşımadığısorusunu yanıtlayan Kurtulmuş, "Olayın üzerinden çok az bir süre geçti. Bunlar spekülasyon yapılacak konular değil. Bu sorduğunuz her şıkkın her birisi başka bir istikamete doğru hareket etmemizi gerektiren konulardır. Derhal soruşturma başlatıldı. Şu an itibariyle bu konuyla ilgili ilk bilgilere göre teknik arızadan kaynaklanan kaza olduğu ama teyide muhtaç olduğu söylenebilir" ifadelerini kullandı.

        PİLOTU KURTARAN KÖYLÜ: BİZZAT TESLİM ETTİK

        Diyarbakır'da düşen F-16 uçağının pilotunu kurtaran köylü Veysi Azizoğlu, "Köy kahvehanesinde oturuyorduk, bir ses geldi. Uçağın yere çakıldığını gördük hemen olay yerine koştuk ve polit arkadaşı karşılayıp polis memurlarına bizzat teslim ettik" dedi.

        Diyarbakır'da bugün saat 19.30 sularında F-16 uçağı, havada infilak etti. Uçağın pilotu, fırlatma koltuğunu kullanarak hayatta kalmayı başardı. Patlamayı duyup olay yerine koşan Çarıklı köyü sakinleri, parçalanmış uçak yığınlarının hemen yanında pilota ulaşmayı başardı. Paraşütle kurtulan pilotun durumunu kontrol eden köylüler, daha sonra polisi arayarak, pilotun yerini bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, pilotu ambulansa alarak hastaneye kaldırdı.

        Pilotu kurtaran vatandaşlardan Veysi Azizoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Köy kahvesinde oturuyorduk. Bir ses geldi. Uçak yere çakıldığını gördük. Hemen olay yerine koştuk. Olay yerine geldiğimizde biz pilot arkadaşla karşılaştık. Pilot arkadaşı polis memurlarına bizzat teslim ettik. Ondan sonra uçağın üzerine gittik. Uçak kül olmuştu yanmıştı. Pilot arkadaşın söylediğine göre havada infilak etmiş arıza nedeni ile. Erkek pilottu. 10-15 köylü, pilot arkadaşı gördük. Ayrıca not defteri vardı onu da teslim ettik'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ