Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sınavdan önce soru mülakat öncesi prova

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, önemli bir itirafa ulaşıldı. Soruşturmada şu ana kadar 100, 101 ve 102. dönem kaymakam adaylarından 110 civarının FETÖ ile iltisaklı olduğu tespit edildi. Başsavcılığın çalışmaları sonucu tespit edilen ve İçişleri Bakanlığı’nca yakın zamanda açığa alınan bir kaymakam (ismi güvenlik gerekçesiyle gazetemizde saklı) itirafçı oldu. İtirafçı kaymakam şu bilgileri verdi:

        -Örgütün Samsun’da üniversite mezunları sorumlusu olan İbrahim, beni Ankara’ya yönlendirdi. Ankara’da kaldığım evdekilerle kavga ettim ve memleketime döndüm. 1 yıllık çalışmamın sonunda 2010 KPSS’den 81 puan aldım.

        -Atanamayacağım belli olunca 2011 yılı martında tekrar Ankara’ya ders çalışmak üzere gittim. Keçiören-Aktepe’de kaldığım ev Hasan’ın sorumluluğu altındaydı. Bu evde cep telefonu kullanmak yasaktı.

        -Sınava girmeden birkaç gün önce Hasan bana Ayhan ile buluşacağım yeri söyledi. Buluştuk. Ayhan Kuran-ı Kerim’e el bastırıp ‘Bugün burada şahit olacaklarını hiç kimseye söylemeyeceğine dair yemin et. Biz bu hususa ilişkin Hoca Efendi’den fetva aldık’ dedi. Yeminden sonra bana 2011 KPSS sorularının bulunduğu fotokopileri verdi. Soruların tamamını vermedi. O gün akşama soruları çözüp ezberledim. Sonra evime gittim. Sınavdan 85-90 arası bir puan aldım. Bu puanla kaymakamlık sınavına girmeye hak kazandım.

        -Hasan, beni Reis kod adlı A.K. ile tanıştırdı ve başka bir eve (üst düzey sınavlara hazırlık ve mülakat evi) geçtik. Kaymakamlık sınavına gireceğimiz sabahın gecesinde bizim evden sorumlu A.K. bizi kaldırdı ve sınav sorularını vereceğini söyledi. ‘İstemiyorsanız mülakata girmezsiniz’ dedi. Aynı şekilde yemin yaptırıldı. Soruların yarıdan fazlasını, cevapları işaretlenmiş halde bize verdi. Mülakat öncesi A.K. bizi evine davet etti. İçişleri Bakanlığı’nda görevli iki kişi geldi. Bizi mülakata hazırlanmak için prova yaptırdılar.

        "DOĞU'YU TERCİH ETMEMİZİ İSTEDİLER"

        “Mülakatı geçince A.K. kaymakamlık dönemimizde bizden sorumlu olacağını söyledi. Suat kod isimli kişiyle (100. dönem FETÖ imamı/tutuklu) tanıştırdı. Bize genelde Doğu illerini tercih etmemiz talimatını verdi. Erzurum’u tercih ettim. Bu toplantıda herkesin maaşının yüzde 10’u kadarının himmet ve gazete-dergi aboneliği için toplanacağını söylediler. Suat ile en son Nisan 2015’te görüştük. Bize ‘Görev yaptığınız yerdeki güç durumuna göre gerektiğinde HDP’ye de oy vereceksiniz’ dedi.”

        Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ