Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Zonguldak'ta yollunun açılmasını bekleyen sürücülere Kızılay tarafından kumanya dağıtıldı

        Zonguldak'ta dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı Zonguldak-Ereğli karayolunda ulaşımın aksamasına neden oldu. Dün akşam saat 17.00 sıralarında Soğanlı rampaları ve Terzi Köyü civarında tıkanan trafik yaklaşık 6 saat süren çalışmanın ardından açılabildi. Birçok sürücü karda gitmeyen araçlarını yol kenarlarında bırakarak başka araçlarla yollarına devam etti.

        Kar nedeniyle rampaları çıkamayan yaklaşık 50 kadar TIR geceyi yol kenarlarında geçirdi. Yol kenarlarına park ederek sabahı bekleyen TIR sürücülerinin yardımına Düzce'den gelen Kızılay ekipleri koştu. Yol boyunca bekleyen TIR sürücülerine sıcak çay, kahve kek ikram eden Kızılay ekipleri TIR sürücülerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.

        İstanbul'dan aldığı yükü Zonguldak'a getirdiğini belirten TIR sürücüsü Mehmet Çelik ile Erdem Alatlı, akşam saatlerinde yolun tıkandığını ve Zonguldak'a ulaşamayınca sabahı beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Çelik yardıma gelen ve kendilerine sıcak çay ikram eden Kızılay ekiplerine teşekkür etti.

        Polis ekipleri TIR'ların geçişine izin vermiyor

        Zonguldak-Ereğli karayolunun Ören Mahallesi kavşağında bekleyen Kdz. Ereğli İlçe emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri TIR'ların geçişlerine izin vermeyerek ilçe merkezine geri çevirdi. Trafik ekipleri ayrıca kar lastiği olmayan otomobillerinde geçişlerine müsaade etmedi. Kar yağışı bölgede yer yer halen devam ederken Karayolları ekipleri de yolu açık tutmak için Zonguldak-Ereğli arasında çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Yolda kalan bazı kamyonlar ise traktör yardımı ile çekilerek yoluna devam edebildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ