Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hem Hümeyra hem de yaralı tilki için seferberlik
        1

        Ordu'nun Korgan İlçesine bağlı yolu kardan kapanan Çitlice Mahallesi'nde ateşi yükselen 3 yaşındaki Hümeyra Alanlı'nın hastaneye sevk edilmesi için ekipler seferber oldu.

        2

        Ordu'nun Korgan İlçesine bağlı yolu kardan kapanan Çitlice Mahallesi'nde ateşi yükselen 3 yaşındaki Hümeyra Alanlı'nın hastaneye sevk edilmesi için ekipler seferber oldu.

        3

        Korgan'a bağlı Çitlice Mahallesi'nde yaşayan Eyüp Alanlı, 3 yaşındaki kızı Hümeyra'nın ateşi yükselince 112 ekiplerini arayarak yardım istedi.

        4

        Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolda 112 ekibi, Hümeyra'ya ulaşmakta güçlük çekti. İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki mahalleye, karla mücadele ekipleriyle ulaşan 112 ekibi, Hümeyra Alanlı'yı evinden alarak tedavisi için hastaneye kaldırdı.

        5

        YARALI TİLKİ UNUTULMADI

        Ordu'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan tilki tedavi altına alındı.

        6

        Korgan ilçesi Terzili Mahallesi'nde dere yatağında yaralı tilki gören Adnan Uçma ile Sami Alanlı, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi. Bir süre sonra bölgeye gelen ekipler, tilkiyi teslim aldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yarısı bulunan tilki, tedavi altına alındı.

        7

        Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İshak Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralı tilkinin tedavisinin sürdüğünü belirterek, "Bize geldiğinde tilkinin çeşitli yerlerinde açık yarası vardı. Ayrıca yemek yemediği için oldukça bitkindi. Tilki gelir gelmez tedaviye aldık. Şu anda durumu iyiye gidiyor." dedi.

        8

        Yaralı tilkiyi bulan vatandaşlardan Adnan Uçma ise tilkiyi bulduklarında durumunun ağır olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

        9

        "Yaralı tilkiyi o halde bırakamazdık. Arkadaşımla birlikte tilkinin yaralı bölgelerine pansuman yaptık. Daha sonra tilkiyi dere yatağından alarak yerleşim yerine kadar götürdük. Ardından görevlilere haber verdik. Bir süre sonra gelen ekipler tilkiyi teslim aldı."