Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitime kar engeli!
        1

        VAN
        Van'ın Erciş, Başkale, Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde kar ve tipi nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Erciş, Çatak, Bahçesaray ve Başkale ilçelerinde ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verildiğini söyledi.

        2

        KARS

        Kars genelinde kar yağışı ve tipi nedeniyle 15 Aralık 2016 Perşembe günü 1 gün süreyle okullar tatil edildi.

        3

        Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor, yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 10.30'da, Kars Harakani Havaalanı'na yapılması planlanan uçak seferi de olumsuz hava koşullarından dolayı iptal edilmişti.

        4

        Öte yandan kentte kar tatilinin bir gün daha uzatılmasıyla eğitim-öğretime 16 Aralık 2016 Cuma günü başlanacak.

        5

        BAYBURT

        Bayburt'ta kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

        6

        Bayburt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte gün içerisinde etkisini gösteren kar nedeniyle 15 Aralık Perşembe günü Bayburt genelinde ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

        7

        Açıklamada ayrıca kamu kurumlarında görev yapan engelli personelin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

        8

        ERZURUM

        Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi.

        9

        Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

        10

        BİTLİS

        Bitlis'te etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Bitlis merkez, Tatvan, Adilcevaz ve Mutki ilçelerinde, ilk ve ortaokullar ile liseler 1 gün süreliğine tatil edildi.

        11

        HAKKARİ

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Olumsuz hava şartları nedeniyle bugün okulların tatil edildiği Yüksekova'da, ilk, ortaokul ve liseler yarın için bir gün daha tatil edildi.

        12

        KONYA

        Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 4 ilçede eğitime yarın ara verildi. Karaman'da ise taşımalı sistemle eğitim veren okullar, 1 gün tatil edildi.

        13

        KARAMAN
        Karaman'da da taşımalı sistemle eğitim veren okullar Perşembe günü tatil edildi.

        14

        GAZİANTEP

        Gaziantep'in Yavuzeli İlçesinde dün sabahtan itibaren başlayan ve bugün sabah saatlerinde de devam eden sis ve rüzgarın beraberinde getirdiği kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

        15

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık'tan taşımalı eğitim yapan Gaziantep il genelindeki bütün okullar 14.12.2016 Çarşamba günü öğleden sonra yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildiğini ifade etti.

        16

        ŞANLIURFA

        ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, taşımalı sistemde eğitim verilen okullar bir gün süreyle tatil edildi.

        17

        MERSİN

        Mersin'in Mut İlçesi'nde yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden ulaşım sağlanamayan yayla mahallelerinde bulunan 9 okul, bugün için 1 gün süreyle tatil edildi.

        18

        Yoğun sis, tipi ve buzlanma nedeniyle ulaşım sağlanamayan ilçeye bağlı Bozdoğan, İlice, Bayır, Göksu, Gökcetaş, Dağpazarı, Köprübaşı, Diştaş ve Işıklar mahallesinde bulunan okulların tatil durumu, hava koşulları dikkate alınarak yarın tekrar değerlendirilecek.

        19

        MALATYA

        Malatya'nın Kuluncak ve Arapgir ilçelerinde kar yağışı nedeniyle bugün için eğitime 1 gün ara verildi.

        20

        Malatya merkeze mevsimin ilk karı dün gece düştü. Yoğun kar yağışı, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı etkisini aralıklarla sürdürürken, Kuluncak ve Arapgir ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. İl merkezinde ise taşımalı eğitim yapılan okullar dışındaki tüm okullarda eğitim ve öğretim devam ediyor.

        21

        Konuyla ilgili Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, taşımalı eğitim yapan okullar dışında tüm okullarda eğitime devam edildiği bildirildi.

        22

        AĞRI

        Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle bütün okullar 2 gün tatil edildi. İlçede etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı durma noktasına getirdi. Ağrı Valisi Musa Işın, resmi twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Doğubayazıt ilçemizde giderek kötüleşen hava koşulları nedeniyle okullar perşembe ve cuma günü tatil edilmiştir" dedi.

        23

        ELAZIĞ

        Kar yağışının sürdüğü Elazığ ve ilçelerinde okullar yarın da tatil edildi. Valilik, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağını açıkladı.

        24

        BİNGÖL

        Bingöl merkezde, kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan karın etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden, 15 Aralık Perşembe günü il merkezi ile bağlı belde ve köylerde ilk ve orta öğretime 1 gün süre ile ara verildiği bildirildi.

        25

        Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de yarın izinli sayılacağı belirtildi. Bingöl merkezde kar yağışı nedeniyle bugün de eğitime ara verilmişti.

        26

        ARDAHAN VE DOĞUBEYAZIT

        Yoğun kar yağışı nedeniyle Ardahan'da okullar yarın da tatil edildi.

        27

        TUNCELİ

        Tunceli'de 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde ve Çemişgezek İlçesi'nde sadece taşımalı sistemle öğrenim gören öğrenciler için, Hozat, Pülümür, Ovacık, Mazgirt, Pertek ve Nazımiye ilçelerinde ise ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

        28

        NEVŞEHİR

        Nevşehir'de üç ilçe, bir kasaba ve bir köyde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Nevşehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Acıgöl, Derinkuyu, Hacıbektaş ilçelerinin yanı sıra merkez ilçeye bağlı Kaymaklı kasabası ve Çardak köyünde ilk orta ve lise dengi okullar tatil edildiği açıklandı.

        29

        MUŞ

        Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın için okullar tatil edildi. Muş'ta etkisini aralıklarla sürdüren kar yağışı hayıtı durma noktasına getirdi. Olumsuz hava şartları nedeniyle bugün ara verilen okullar, yarın için de il genelinde tatil edildi.

        30

        ORDU

        Ordu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 10 ilçenin tamamı ile 3 ilçede, bazı mahallelerde okulların yarın tatil edildiği açıklandı.

        31

        Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Akkuş, Aybastı, Çatalpınar, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Ulubey ilçelerinin tamamı, İkizce ve Fatsa ilçe merkezi dışındaki mahallelerde, Ünye'nin de bazı mahallelerinde 15 Aralık Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

        32

        Öte yandan yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının yarım metre ile 1 metre arasında olduğu da belirtildi.

        33

        GİRESUN

        Giresun'da ise 7 ilçede okullar bir gün tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Dereli, Alucra, Güce, Doğankent, Çanakçı ve Keşap ilçesinde eğitime yarın ara verildi. Bulancak ilçesinde köy okulları, merkezde de Okçu ve Yağmurca köylerindeki taşımalı eğitim yapan okullar tatil edildi.

        34

        RİZE

        Rize'de ise İkizdere ve Kalkandere ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 15 Aralık Perşembe ara verildi.

        35

        YOZGAT

        Yozgat'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki tipi, kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle, merkeze bağlı köylerde taşımalı eğitim yapılan ilk ve ortaokullar ile liselerin 15 Aralık Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

        36

        Açıklamada, il merkezindeki engelli öğrenciler ile engelli ve hamile kamu çalışanlarına da 1 günlük izin verildiği kaydedildi.