Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Levent Gök: Toplumun karpuz gibi ikiye ayrılacağı bir ortama doğru hızla gidiyoruz

        CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti'nin Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili, "Toplumun karpuz gibi ikiye ayrılacağı bir ortama doğru hızla gidiyoruz. Bundan sağlıklı sonuç çıkması mümkün değildir." dedi.

        Gök, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini, toplumun tamamında ağır travmalar yaratan pek çok olayın aynı anda etkisi içinde bulunduğunu söyledi.

        Bütün bunlar karşısında "otoriter bir rejime yönelme arayışının hız kesmeden devam ettiğini" öne süren Gök, Anayasa değişiklik teklifinin 20 Aralık'ta komisyonda görüşülmeye başlanacağının duyurulduğunu anımsattı.

        "Türkiye'nin tek ve öncelikli işi bu mu? Türkiye, terör saldırısının acılarını sardı mı? Türkiye'de, Anayasa değişikliğini tartışacak bir fikri ve ruhi yapı var mı?" sorularını yönelten Gök, şunları söyledi:

        "Ölenlerin kanları yerden temizlenmemişken, hastanedekiler iyileşmemişken, bütün bunları unutan anlayışla nasıl anayasa görüşmesilerine başlama kararı alınabiliyor? Bunun sırası mı? Bir yandan 'teröre karşı birlik olalım' diyeceksiniz, bir yandan da toplumu kutuplaştıran, yarı yarıya bölen bir anlayışın içinde Türkiye nasıl beraber olacak? Birlik ortamını iktidar partisi yok ediyor. Böyle bir aymazlık nasıl düşünülebilir?

        İktidar partisine, eğer terörle mücadelede bir düzenleme ihtiyacı varsa, gerekirse bütçe görüşmelerinde konuşmaları geri çekmeye hazır olduğumuzu ilettik. 'Bizim mevzuat eksikliğimiz yok.' diyorlar. O zaman buyrun terörü önleyin.

        Anayasa değişikliğini Türkiye'nin selameti açısıdan uygun görmüyoruz, buna karşı mücadeleyi hem Mecliste hem Meclis dışında yapacağız. Terör karşısında birlik olmayacaksak ne zaman birlik olacağız? Anayasa değişikliğinden başka gözleri hiçbir şey görmüyor.

        Anayasa değişikliği görüşmelerinde, komisyonda, herkesin bilinen pozisyonunu muhafaza edeceği ve toplumun karpuz gibi ikiye ayrılacağı bir ortama doğru hızla gidiyoruz. Bundan sağlıklı sonuç çıkması mümkün değildir. MHP'li milletvekilleri ve MHP tabanının, Anayasa değişikliğiyle ilgili karşı tutum alarak tarihi sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz."

        Yurt dışındaki varlıkların getirilmesiyle ilgili Maliye Bakanlığının çıkardığı son tebliğin, kanunun önüne geçen bir düzenleme olduğunu savunan Gök, "Terörün finansmanı, suç ve suçluyla mücadelenin önü kapanıyor. Türkiye, kara para aklama merkezi olacak. Bu yanlıştan dönülmelidir." görüşünü savundu.

        "ANAYASA'DA BELLİ"

        Gök, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "teröre karşı milli seferberlik" sözleriyle ilişkin, "Terör karşısında herkesin birlik olması konusunda hepimiz hemfikiriz. Kimin neyi ne zaman ilan edeceği ise Anayasa'da belirlenmiştir. Seferberliğin hangi konularda ilan edileceği Anayasa'da bellidir. Türkiye'nin savaş açtığı ortam var da biz mi bilmiyoruz? Bunlar afaki sözler. Gelişi güzel sözlerle tartışma yaratılmak isteniyor." değerlendirmesinde bulundu.

        Gök, Anayasa değişikliğiyle ilgili hem Mecliste hem Meclis dışında yoğun bir çaba içinde olacaklarını belirterek, bu konuyla ilgili planlamaların yapıldığını aktardı.

        Yaz saati uygulamasıyla ilgili bir soru üzerine Gök, hükümetin bu uygulamayı değiştirmeyi düşünmediğini ancak öğrencilere dönük eğitim saatlerini ileri almak için bir çalışma yapıldığının kendilerine bildirildiğini aktardı. Levent Gök, uygulamaya kimsenin alışamadığını sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ