Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Soma Davası'nda yeni gelişme

        Adalet Bakanlığı Soma Davası savcı ve hakimleri ile ilgili olarak "Davada sanık avukatlarınca ileri sürülen madende sabotaj ve FETÖ ve diğer yasadışı örgütlerle bağlantı iddialarının kasten araştırılmadığı" iddialarını resen incelemeye aldı.

        Soma davasında sanık avukatları davanın başından itibaren madende her türlü tedbirin alınmış olmasına rağmen madende başlayan yangının iddia edildiği gibi kömür yangınından kaynaklanmadığını, yangının kablo yangını olduğunu olay yerinde şüpheli kimyasal maddelerin bulunduğunu ileri sürmüş ve yangının meydana geldiği yerin çok sayıda ölüme sebebiyet verilmesi için özellikle seçildiğini kaza öncesi ve sonrasında yaşanan bazı olayların yasadışı örgütlerin olayla bir şekilde irtibatlı olduğunu ortaya koyduğunu ve madenin sabotaj için özellikle seçildiğini savunmuşlardı.

        Avukatlar bu konuların araştırılmasına yönelik taleplerinin kasten reddedildiğini ve araştırılmadığını bunda da FETÖ ve DHKPC tarafından yaratılan bilinçli ortamın etkisi olduğunu ileri sürerek HSYK'ya başvuruda bulunmuşlar ancak HSYK bu talebi reddetmişti.

        Edinilen bilgilere göre Adalet Bakanlığı bu iddiaları resen incelemeye alıp inceleme başlattı. Şimdi Adalet Bakanlığı'nca Soma maden kazasında sabotaj iddiaları ve davadaki yasadışı örgütler etkisi incelenecek.

        SÜPER POLİGON

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ