Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu 20 Aralık hava durumu! İstanbul'a kar ne zaman yağacak?
        1

        Bugün Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Gümüşhane, Bayburt ve Giresun ile gece saatlerinde Hatay, G.Antep ve Kilis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        2

        Meteoroloji'den alınan saatlik hava tahminlerine göre, İstanbul'da karla karışık yağmurun saat 18.00'de başlaması bekleniyor.

        3

        AKOM'dan alınan bilgiye göre, İstanbul bugün karla karışık yağmurlu ve yüksek kesimlerde kar yağışlı olacak. Soğuklar devam edecek.

        4

        İstanbul bugün akşam saatlerinde Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışı havanın etkisi altına girecek.

        5

        Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlenerek aralıklarla fırtınamsı seviyeye ulaşması beklenirken, bugün ve yarın görülecek yağışların şehir merkezinde yağmur, kırsal ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

        6

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun bugün Kuzey kesimlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

        7

        Bugün Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar , iç kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        8

        21.12.2016 Çarşamba günü Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların Marmara’nın kuzeydoğusu ile Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur, Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        9

        Yağışların; Akdeniz bölgesinin iç kesimleri , İç Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısı ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        10

        22.12.2016 Perşembe günü Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği, Yağışların Akdeniz bölgesi ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında kuvvetli olmak üzere kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak iç kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        11

        Yağışlı havanın 23.12.2016 Cuma günü ve hafta sonunda da yurdun büyük bölümünde sahillerde yağmur iç kesimlerde kar olarak etkili olmaya devam edeceği bekleniyor.

        12

        Hava sıcaklığının yağışla birlikte biraz artacağı, ancak ülke genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

        13

        Soğuk havayla birlikte özellikle güney ve iç kesimlerde görülecek yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

        14

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, salı günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde yağışlar görülüyor. Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de yağışlar var.

        15

        Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

        16

        Yağışlar iç kesimlerde kar, İstanbul ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

        17

        Doğu kesimlerde ise yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında olacak.

        18

        Ankara'da salı günü hafif kar yağışı bekleniyor.

        22

        Perşembe yurtta hava durumu

        23

        Doğu Anadolu'daki soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Ardahan'da etkili olan soğuk hava vatandaşlara zor anlar yaşattı. Dışarıda olanların kaş ve kirpikleri dondu.

        24

        Soğuk hava Ardahan'da hayatı esir aldı. Akşam saatlerinde etkisini arttıran soğuk hava nedeniyle insanlar sadece ihtiyaçlarını gidermek için dışarı çıkabiliyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 39, Göle'de 37, Hanak'ta 31, Çıldır'da 34, Posof'ta 18 ve Damal'da 25 derece olarak kaydedildi.