Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Türkiye, Kayseri şehitlerine ağladı
        1

        Kayseri’de önceki gün çarşı iznine çıkan askerlerin içinde olduğu halk otobüsüne terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 14 askerden kimlik tespit çalışmaları tamamlanan 7’sinin cenazesi, memleketlerine uğurlandı.

        2

        Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, mülki amirler ve şehit aileleri katıldı.

        3

        Uğurlamadan önce şehit yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

        4

        GÖZYAŞLARIYLA YOLCU EDİLDİ

        Saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Abdul Samet Özen’in Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere memleketi olan Kocaeli’nin Yeniyalı Mahallesi’ndeki babaevine götürüldü.

        5

        Helallik alınırken şehidin annesi Hayriye Özen, babası Hüseyin Özen ve yakınları güçlükle ayakta durabildi. Şehidin ailesi, dua okunması sırasında tabuta tutunarak gözyaşı döktü. Şehit Özen’in cenazesi, Kandıra’nın Süllü Köyü’nde toprağa verildi.

        6

        KIRŞEHİR 2 ŞEHİDİNİ BAĞRINA BASTI

        Kayseri’deki saldırıda şehit düşen Kırşehirli Piyade Onbaşı Ahmet Taş ile Piyade Onbaşı Muhammed Ali Ocak için Çiçekdağı İlçesi’nde tören düzenlendi.

        7

        Çiçekdağı Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kırşehir ve Yozgat milletvekilleri, şehitlerin yakınları ile 10 bini aşkın vatandaş katıldı.

        8

        Cenaze namazının ardından şehit Ahmet Taş Çiçekdağı Bağlarbaşı Mezarlığı’nda, şehit Muhammed Ali Ocak ise Yozgat’ın Yerköy İlçesi Kale Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehit Taş’ın babası Osman Taş, “7 ay Doğu’da görev yaptı...

        9

        Cenaze namazının ardından şehit Ahmet Taş Çiçekdağı Bağlarbaşı Mezarlığı’nda, şehit Muhammed Ali Ocak ise Yozgat’ın Yerköy İlçesi Kale Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehit Taş’ın babası Osman Taş, “7 ay Doğu’da görev yaptı...

        10

        ACILI BABANIN İSTEĞİ: OĞLUM SON OLSUN

        Kayseri’de düzenlenen hain saldırıda şehit olan Piyade Er Serdar Amak için İzmir’in Menemen İlçesi’nde cenaze töreni düzenlendi.

        11

        AFYONKARAHİSARŞEHİDİNİ UĞURLADI

        Şehit askerlerden Er Kamil Tunç, memleketi Afyonkarahisar’da düzenlenen askeri törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Törende şehidin anneannesi Elif Yıldırım, “Götürmeyin, dayanamaz anası ile babası. Götürmeyin Kamil’imi, götürmeyin.

        12

        Kamil’im bir taneydi, pek zor büyütmüştüm, pek bir tatlıydı” diyerek gözyaşı döktü. Oturtulduğu sandalyede gözyaşları ile ağabeyinin tabutuna bakan şehidin kız kardeşi Emine Tunç ise “Nereye gidiyorsun, nereye gidiyorsun?” diye feryat etti.

        13

        Uğurlayanlar arasında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da bulunduğu şehit Tunç’un cenazesi, Hocalar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

        14

        ‘SON BİR DEFA KOKLAMAK İSTERDİM’

        Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Cihan’ın cenazesi, memleketi Osmaniye’nin Hasanbeyli İlçesi’ne bağlı Karayiğitli Köyü’nde defnedildi.

        15

        Şehidin annesi Yasemin Cihan, “Son bir defa koklamak isterdim, şehit oldu” diyerek gözyaşı döktü. Terhisine 1 ay kala şehit olan Cihan’ın cenazesi, köy ilkokulu bahçesindeki tören alanına götürüldü. Cenaze namazının kılınmasının ardından, şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

        16

        Tezkeresine 53 gün kala şehit olan Piyade Çavuş Arif Tuğ’un (20) cenazesi ise memleketi Erzurum’un Şenkaya İlçesi’ne bağlı Çamlıalan Köyü’nde bugün defnedilecek.

        17

        Kayseri 1. Komando Tugayı’nda vatani görevini yapan askerler, çarşı iznine çıkarken bu fotoğrafı çekti. Bu kareden sonra kimi şehit, kimi gazi oldu.

        18

        Kendisine uzatılan sandalyeye oturan Hanife İlhan, oğlunun fotoğrafına bakarak gözyaşı döküp tabuta sarıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, acılı anneye sarılarak teselli etmeye çalıştı.

        19

        Bakan Avcı, şehidin kardeşi Fatih İlhan ve babası Süleyman İlhan ile kol kola cenaze arabasına kadar yürüdü. Şehidin naaşı, Denizli Asri Mezarlık’ta gözyaşları arasında defnedildi.

        20

        8 aylık asker Hasan İlhan’ın, üniversitede 2 yıllık elektrik-elektronik teknikerliği bölümünü bitirdiği öğrenildi.

        21

        OĞLUNU ELİNE KINA YAKIP GÖNDERDİ

        Şehitlerden Er Raşit Yücel’in cenazesi de Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.TIR şoförü Ferit Yücel ile tekstil işçisi Şükran Yücel’in tek evladı olan Raşit Yücel’in, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Sultanım asker kınamı yaktı. Hayırlısı artık” yazdığı görüldü. Şehit Raşit Yücel’in eline, annesi askere giderken böyle kına yakmıştı.

        22

        İLK ÇARSI İZNİNE ÇIKMIŞTI

        Şehitlerden Rizeli Uğur Korkmaz’ın, ilk çarşı izninde terör saldırısının kurbanı olduğu öğrenildi. 2.5 aylık asker olan Korkmaz, bugün Rize Sahil Camii’nde kılınacak namazın ardından İkizdere İlçesi’ne bağlı Çiçekli Köyü’nde toprağa verilecek.

        23

        Ankara’da ise şehit Er Yunus Emre Duran, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde devlet protokolünün katıldığı törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

        24

        35 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ VARDI

        Şehit Piyade Çavuş Fehmi Barçın için İstanbul Bayrampaşa’daki Kocatepe Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

        25

        Törende şehidin babası Bahri Barçın ve annesi Ayşe Barçın ile nişanlısı Elif Özcan fenalaştı. Terhisine 2 hafta kala şehit olan Barçın’ın 35 gün sonra evleneceği nişanlısı Elif Özcan, uzun süre gözyaşı döktü.

        26

        Törende şehidin babası Bahri Barçın ve annesi Ayşe Barçın ile nişanlısı Elif Özcan fenalaştı. Terhisine 2 hafta kala şehit olan Barçın’ın 35 gün sonra evleneceği nişanlısı Elif Özcan, uzun süre gözyaşı döktü.

        27

        Şehit Ulaştırma Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren’in cenazesi ise 15 Temmuz Şehitleri Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Esenyalı Aydıntepe Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.