Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Er Halit Kapıkullu: "Arkadaşlarım sessizce şehit oldu"

        Kayseri’de geçen cumartesi sabahı çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik terör örgütü PKK tarafından düzenen ve 14 askerin şehit düştüğü terör saldırısından dakikalar önce arkadaşlarıyla selfie çeken bilişim teknolojileri öğretmeni Er Halit Kapıkullu (26), saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. Fotoğraf karesinde arkadaşlarına gülümseyen askerlerden Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar ve Hamza Şolt da kurtulanlar arasındaydı.

        Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisi devam eden Halit Kapıkullu, o kanlı günü ve fotoğrafın hikâyesini HABERTÜRK’e anlattı.

        ‘ÇARŞI İÇİN BELEDİYEDEN OTOBÜS İSTENİRDİ’

        Bir ay sonra tezkere alacak olan Kapıkullu, o gün her hafta olduğu gibi çarşı iznine çıktıklarını ve arkadaşlarıyla birlikte kahvaltıya gideceklerini belirterek şunları söyledi:

        “Hakkâri’den gelen arkadaşlarımız vardı. Onlardan birkaçı hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. 5-6 arkadaştık. Ben de anı olsun diye o an selfie çektim. Bir arkadaşım da Mersinliydi. Mersin’in plakası 33, benim de şafağım da (tezkere almak için kalan gün sayısı) 33’tü. Hem fotoğrafı hem de şafağımı paylaştım. Gülüştük. Bir ayım vardı askerliğimin bitmesine. Öğretmen olduğum için kısa dönem yapıyordum. Her hafta 08.15- 09.00 saatleri arasında izne çıkardık. Bir gün önce komutanımız belediyeye haber verirdi, belediye de bize otobüs gönderirdi. Belediye otobüsü ve şoförü her hafta farklı olurdu. 65-70 asker olurdu otobüsün içinde. Diğer arkadaşlarla çok yakın olmasak da hepsi selamlaştığımız, sohbet ettiğimiz arkadaşlardı.”

        ‘OTOBÜSTE DİKKAT ÇEKEN BİRİNİ GÖRMEDİM’

        Çoğu zaman otobüste ayakta gittiklerini söyleyen Kapıkullu, patlama öncesi ve sonrasını ise şöyle anlattı: “Ben ve fotoğrafta olan arkadaşlarım ön kapıdan binmiştik. Boş koltuk görünce ben oturdum. Otobüsün ortası ve cam kenarları doluydu. O nedenle otobüste yabancı ve dikkatimi çeken birini görmedim. Oturalı 15-20 dakika olmuştu, otobüsün dolmasını beklemiştik. Selfie çektim, 3 dakika sonra patlama oldu. Kalabalık olduğu için bombalı aracı ben fark edemedim. Patlama anında gözlerim karardı, 10 saniye baygınlık geçirdim. Gözlerimi açtığımda arkadaşlarımın kimisi şehit olmuştu, kimi de ağır yaralıydı. Sonra oturduğum yerden kendimi dışarı attım. O anda hiçbir asker arkadaşımdan ses çıkmadı, sessizce şehit oldular. Ölüm anları göz açıp kapayıncaya kadar geçen süreden bile daha kısaydı. Şimdi o fotoğrafa bakıyorum, ortada ve cam kenarında duran arkadaşlarım şehit oldu.”

        Halit Kapıkullu, bu fotoğrafı çektikten birkaç dakika sonra PKK’lı teröristler hain saldırıyı gerçekleştirdi.

        Öznur KARSLI / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ