Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016-Adalet Bakanlığı personel alımı sınav giriş belgesi yayımlandı! (ÖSYM AİS GİRİŞ)

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Adalet Bakanlığı arasında düzenlenen 2. ek sınav protokolü kapsamında 2. başvurusu alınan sınavın giriş belgesi yayımlandı. Peki Adalet Bakanlığı personel alım sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? İşte sınav hakkında tüm detaylar...

        ADALET BAKANLIĞI SINAV GİRİŞ BELGELERİ

        ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre;

        2016 Adalet Bakanlığı Sınavlarına başvuruda bulunan adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır.

        SINAV GİRİŞ BELGELERİ İÇİN TIKLAYIN

        Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

        2016 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-Adli Yargı), 2016 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-İdari Yargı), 2016 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-Adli Yargı-Avukat), 2016 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-İdari Yargı-Avukat), 24 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da 2 oturum halinde uygulanacaktır. Sabah oturumu 09:30'da, öğleden sonra oturumu 14:30'da başlayacaktır.

        SINAV GİRERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

        Sınavın herhangi bir aşamasında sınav binalarına/salonlarına girilmesi/çıkılması kesinlikle yasaktır. Bu nedenle; sınavın sabah oturumunda; hem Adli Yargı hem de İdari Yargı sınavına başvuru yapan adayların sınavın başlama saati olan 09:30’da, sadece Adli Yargı veya sadece İdari Yargı sınavına başvuru yapan adayların sınavın başlama saati olan 10:30’da, sınavın öğleden sonra oturumunda; hem Adli Yargı-Avukat hem de İdari Yargı-Avukat sınavına başvuru yapan adayların sınavın başlama saati olan 14:30’da sınav salonlarında bulunmaları gerekmektedir.

        SINAVA GİRERKEN YANIMDA NELER BULUNDURMALIYIM?

        * Sınav giriş belgesi

        * Nüfus cüzdanı/ T.C. Kimlik kartı veya süresi geçerli pasaport

        Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araçgereç vb. getiremezler. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler(kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ