Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da fuhuş çetesinin eline düşen 16 yaşındaki kız tam 1 yıl sonra tekrar kayboldu

        Konya'da yaşayan 16 yaşındaki F.D., 28 Aralık 2015’te ortadan kayboldu. Fuhuş çetesinin eline düştüğü belirlenen genç kız için polis operasyon hazırlığı yaparken, zanlılar kaçırdıkları kızı bir otele bırakıp sırra kadem bastı.

        Hayata yeni bir başlangıç yapıp açık liseye kaydolan F.D., bir kuaförde çalışmaya başladı. Her şey normale dönerken, genç kız kaçırıldığı tarihin yıldönümü olan 28 Aralık 2016’da tekrar ortadan kayboldu.

        ‘KURTARIN YAVRUMU’

        Kızını yine fuhuş çetesince kaçırılmış olabileceğinden endişe eden anne Fatma D., polise başvurdu. Bir yandan da sokak sokak gezip kızının fotoğrafını vatandaşlara göstererek bir iz arayan Fatma D., olayı şöyle anlattı:

        “Kaybolduğu gün kızımın çalıştığı kuaföre gittim. ‘Eve birlikte dönelim’ dedim. ‘Arkadaşlarımla geleceğim. 1 saate kadar ben de gelirim’ dedi. Bir saat sonra aradığımda yolda olduğunu söyledi. Sesi titriyordu, şüphelendim. 2 dakikada bir aradım, konuştum. Son aradığımda telefonu kapandı ve bir daha açılmadı. Hemen polisi aradım. O günden bu yana polisin de bizim de aramadığımız yer kalmadı. Kızımın yine kadın tacirlerinin eline düşmesinden korkuyorum. Hayatını karartacaklar. Kurtarın yavrumu.”

        Öte yandan polisin genç kızın daha önce bulunduğu otele ve bazı yerlere baskınlar düzenlediği ancak F.D.’nin izine rastlamadığı öğrenildi. Polisin genç kızı daha önce kaçırdığı belirtilen zanlılara yönelik çalışmasını da sürdürdüğü belirtildi.

        Zafer SAMANCI/KONYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ