Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gabar Dağı'nda terör örgütü PKK'ya darbe
        1

        Melih Yiğit/ ŞIRNAK

        Şırnak'ın Gabar Dağında 4 ile 7 Ocak tarihlerinde devam eden operasyonda terör örgütüne ait çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

        2

        PKK terör örgütüne ait olan malzemelerin arasında 2 tabut ve Cizre il haritası dikkat çekti.

        3

        Şırnak Valiliği, Gabar Dağında icra edilen operasyonda 1 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini ve 1 doçka ile çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

        4

        Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Küpeli(Gabar) Dağı bölgesinde 04-07 Ocak 2017 tarihleri arasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve Bölücü Terör Örgütünün kış hazırlıklarını imha etmek maksadıyla 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda,1'inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı...

        5

        ... 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı, 6'ıncı Motorize Piyade Tugay komutanlığı ve güvenlik korucularımızın katılımıyla icra edilen müşterek operasyonda bir(1) Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, ekte belirtilen çok miktarda örgütsel doküman, silahlar, tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

        6

        Operasyonda ele geçirilen malzemeler: 1 Doçka Silahı, 3 AK-47 Kaleşnikof, 1 Kırıkkale piyade tüfeği, 1 makinalı Tüfek (bixi), 2 EYP, 1 topuk koparan mayın, 134 bixi mühimmatı, 1 havan mühimmatı, 4 antitank roketatar mühimmatı...