Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu 10 Ocak Hava durumu! İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi?
        1

        İstanbul'da sabah saatlerinde duran kar yağışı öğle saatlerinden itibaren yeniden başladı.

        2

        AKOM'dan alınan bilgilere göre, kar yağışının akşam saatlerine kadar da molalarla devam etmesi bekleniyor. Akşam lodos yönüne dönmesi beklenen rüzgarın güneyden taşıyacağı ılık hava ile sıcaklıkların birkaç derece artması bekleniyor.

        3

        İstanbul'da metro ve metrobüsler sabaha kadar seferlerine devam edecek.

        4

        11 OCAK'TA EĞİTİME KAR TATİLİ İLAN EDİLEN ŞEHİRLER

        İstanbul Valisi Vasip Şahin, 2 gündür okulların tatil olduğu İstanbul'da 11 Ocak'ta da okulların tatil edildiğini açıkladı.

        5

        İZMİR

        Kar yağışı etkili olan İzmir'de de okullar 11 Ocak'ta tatil edildi.

        6

        EDİRNE

        Edirne'de valilik yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak'ta eğitime 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, "İlimizde yaşanmakta olan elverişsiz hava şartları, bu duruma bağlı kötü yol koşulları ve meteorolojik bilgilere göre kar yağışı beklenmesi nedeniyle merkez ve ilçelerde resmi-özel ilköğretim ve orta öğretim okulları ve kurumlarında Valilik kararı ile 11/01/2017 Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelde 11/01/2017 Salı günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

        7

        BALIKESİR

        Balıkesir'in üç ilçesinde tüm, bir ilçesinde de taşımalı eğitim yapılan okullarda, kar yağışı nedeniyle 11 Ocak'ta eğitime ara verildi. Valiliğin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, merkez Altıeylül ve Karesi ile Dursunbey ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler yarın tatil edildi. Erdek ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki ve kırsal mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler için yarın eğitime ara verildi. Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

        8

        TOKAT

        Tokat'ta kar yağışı nedeniyle 11 Ocak'ta bazı ilçelerde eğitim yapılmayacak. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yaptığı açıklamada, Erbaa ve Niksar ilçesinde olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürdüğünü belirtti. Yapılan değerlendirime sonucunda bazı ilçelerde 11 Ocak'ta eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığını vurgulayan Yazıcı, "Erbaa ve Niksar ilçelerimizin tamamında yarın eğitim yapılamayacak. Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda yarın eğitime ara verildi." dedi.

        9

        ISPARTA

        Isparta kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar etkisini sürdürüyor. İl merkezinde kar kalınlığı 35 santimi geçti. Kar yağışı sonrası bugün öğleden sonra eğitim ve öğretime ara verilirken, Valilik kararıyla il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerle taşımalı eğitim verilen okullarda Çarşamba günü de eğitime ara verildiği açıklandı. Ayrıca yarın hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi. Yalvaç İlçesi'nde de yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği açıklandı.

        10

        ÇANAKKALE

        Çanakkale'de kar ve buzlanma nedeniyle Bozcaada ilçesi hariç tüm okullarda eğitime 11 Ocak'ta ara verildi. Çanakkale'de 9 ilçede ilan edilen kar tatilinin kapsamı genişletildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bozcaada ilçesi hariç tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "11/01/2017 Çarşamba günü Çanakkale il geneli (Bozcada hariç) Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel/resmi okullar ve kurumlar, kar/buzlanma nedeniyle bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim çalışanı engelli ve hamile personel 11/01/2017 Çarşamba günü bir gün idari izinlidir" denildi.

        11

        BOLU

        Bolu'da 5 ilçede olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Valilik'ten alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının gün içerisinde eksi 7 derece olduğu Bolu'da, etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Gerede, Yeniçağa, Dörtdivan, Kıbrısçık ve Göynük ilçelerinde 11 Ocak'ta eğitime 1 gün ara verildi.

        12

        KIRKLARELİ

        Kırklareli Valiliği de pazartesi gününden bu tatil olan okullarda tatilin 11 Ocak'ta da devam edeceğini açıkladı. Valilik açıklamasında, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü Kırklareli Merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personellerde aynı gün idari izinlidir" denildi.

        13

        DENİZLİ

        Denizli'nin Çameli ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 11 Ocak'ta ara verildiği bildirildi. Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, Çameli ilçesinde yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü eğitim ve öğretime ara verildiği belirtildi. Öte yandan Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı yolda trafik ekipleri, kontrol noktalarında kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor.

        14

        BURDUR

        Burdur genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören tüm öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildi. Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki elverişsiz hava şartları nedeniyle, kar yağışı sonrası yaşanabilecek don ve buzlanma olayları nedeniyle 11 Ocak 2017 Çarşamba günü, Burdur il merkezi ve tüm ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin, eğitim ve öğretimine 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

        15

        KONYA

        Konya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezindeki 3 ilçe ile birlikte toplam 23 ilçe eğitim ve öğretime yarın olmak üzere 1 gün ara verildi. Konya Valiliği tarafından, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ilçeler Selçuklu, Meram ve Karatay başta olmak üzere Derbent, Doğanhisar, Yunak, Sarayönü, Güneysınır, Bozkır, Seydişehir, Akşehir, Beyşehir, Hüyük, Ilgın, Tuzlukçu, Ahırlı, Hadim, Yalıhüyük, Çeltik ve Akören'de ilk ve orta dereceli okullar yarın olmak üzere 1 gün tatil edildi. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi. Ayrıca Selçuklu Üniversitesi'nde de eğitime yarın ara verildi.

        16

        ÇANKIRI

        Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Çankırı Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Çerkeş ilçesinde taşımalı eğitime 11 Ocak Çarşamba ara verildiği belirtildi. Açıklamada, bölgede kar yağışının devam ettiği kaydedildi.

        17

        BİLECİK

        Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi. Pazaryeri Kaymakam Vekili Halil İbrahim Acır, yaptığı açıklamada, devam eden kar yağışı ve aşırı buzlanma dolayısıyla yarın okulların tatil edildiğini duyurdu. Acır, kamuda görev yapan hamilelerle engellilerin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

        18

        ORDU

        Ordu'da etkili olan kar yağışı sebebi ile bazı ilçe ve okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İkizce ilçemizdeki tüm okullarda, Korgan ve Kumru ilçelerinde taşımalı eğitim yapan okullarda, Akkuş ilçesinde ise Fatih Ortaokulu, İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer tüm okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

        19

        MUĞLA

        Muğla'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ilçede bugün eğitim yapılamayacak. Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini arttırdığını belirtti. Yoğun kar yağışının olumsuzluklara neden olmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Çiçek, Menteşe, Kavaklıdere, Yatağan, Ula ile Seydikemer ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmesini kararlaştırdıklarını bildirdi. Çiçek, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağını kaydetti.

        20

        KARAMAN

        Karaman'ın Ermenek ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği ifade edildi.

        21

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi. Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların yarın da tatil edildiği belirtildi. Açıklamada kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi. Valilik kararıyla dün ve bugün de okullar tatil edilmişti.

        22

        İSTANBUL'DA HAFTA SONUNA KADAR HAVA NASIL OLACAK?

        Çarşamba ve perşembe günü İstanbul'da karla karışık yağmur etkili olacak. Gece sıcaklığı -3 derece olan İstanbul'da çarşamba önce 0 dereceye perşembe günü de 3 dereceye yükselecek. Gündüz sıcaklığı 7 dereceye çıkacak.

        23

        Cuma günü parçalı bulutlu, Cumartesi ise yağmur görülecek. Sıcaklığın Cumartesi günü gündüz 10 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

        24

        Yağışlı sistem yurdun hem batı hem de doğu hattında etkisini sürdürüyor. Rize çevrelerinde, kıyı kesimlerde yağmur var, diğer illerde büyük ölçüde karla karışık yağmur ve kar olacak.

        25

        Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolunun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin, Mersin ve Adana çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        26

        Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

        27

        Hava sıcaklığının; doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

        28

        Çarşamba günü yağışlı alanı geniş olsa da etki alanı tamamen ortadan kalkacak. Hafif şiddette olacak. Yurdun iç ve batı kesimlerini içine alan alanda yağış var.

        29

        Yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olacak.

        30

        İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kar yerini karla karışık yağmura bırakıyor.

        34

        Cumartesi yurtta hava durumu

        35

        Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyrettiği İzmir'de kar yağışı etkili oluyor. Sabah saatlerinde karla karışık yağmur olarak görülen yağış, bir süre sonra kara döndü. Lapa lapa yağan kar, yüksek kesimlerin yanı sıra şehir merkezini de beyaz örtüyle kapladı.

        36

        İzmir'de 4 Ocak 2002'den sonra görülen en etkili kar yağışı, kentin farklı noktalarındaki Atatürk Maskı, Mevlana Anıtı gibi kentin simgelerinde güzel görüntüler oluşturdu. Bazı İzmirliler, Kordon'da az rastladıkları anları ölümsüzleştirmek için kar yağışı altında fotoğraf çektirdi.

        37

        Kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşayanlar da oldu. İzmir Çevreyolu, Balçova bağlantısında trafik sıkışıklığı meydana geldi. Bazı araçların kaydığı yolda, buzlanma riski nedeniyle belediye otobüsleri yol kenarına park etti.

        38

        Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, bugün deniz seviyesinde en düşük sıcaklık 0,7 derece ölçüldü. Kentte en yüksek hava sıcaklığının 5 derece olması beklenirken, gece sıcaklığının mevsim normallerinin 3-5, gündüz sıcaklığının da mevsim normallerinin 7-9 derece altında olduğu öğrenildi.

        39

        İzmir'de ocak ayına ait en düşük sıcaklığın 18 Ocak 1964'te sıfırın altında 6,4 derece ölçüldüğünü ifade eden yetkililer, kar kalınlığının Konak'ta 1, Adnan Menderes Havalimanında 5 santimetre olduğunu söyledi. Yetkililer, hava sıcaklığının öğleden sonra artacağını, yağışın karla karışık yağmur olarak devam edeceğini belirterek, yüksek kesimlerde karın etkili olmaya devam edeceğini aktardı.