Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu 12.01.2017! İstanbul'da kar ne zaman bitecek? Havalar ne zaman ısınacak?
        1

        DHA'nın haberine göre, İstanbul'da bu sabah yağan yağmurla birlikte karın da erimesiyle birçok yol göle döndü. Maltepe Başıbüyük ormanlık alan yakınlarındaki birçok cadde su altında kaldı.

        2

        Sürücüler su birikintilerinden geçerken zor anlar yaşadı.

        3

        Bir sürücü birikintiden geçerken yolda kaldı. Bir sürücü de plakasının düştüğünü söyledi.

        4

        Belediye ekipleri yolları açma çalışması başlattı.

        5

        İHA'nın haberine göre, Uşak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okular bugün öğleden sonra ve yarın için tatil edildi. Açıklamada; "Uşak Meteoroloji Müdürlüğü'nün Hava Tahmin Raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler değerlendirildiğinde öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için il genelinde ilçeler dahil tüm okulların 12 Ocak Perşembe günü öğleden sonra ve 13 Ocak Cuma günü 1,5 günlüğüne tatil edilmesi kararı alınmıştır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel idari izinli sayılacaktır" denildi.

        6

        İstanbul'da dün gece yarısı başlayan yağmur bugün öğlen saatlerine kadar etkili oldu. Cuma ve cumartesi lodosla sıcaklık artacak.

        7

        AKOM'dan alınan bilgilere göre, dün gece saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinden başlayarak İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağmur ve karla karışık yağmurun öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, ilerleyen saatlerde İstanbul'u terk etmesi tahmin ediliyor.

        8

        Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        9

        Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların; Marmara'nın doğusu ile Kütahya, Balıkesir ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        10

        Rüzgarın; batı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), İç Anadolu'da kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

        11

        İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde, gece saatlerinde batı bölgelerin iç kesimlerinde sis ve pus hadisesi bekleniyor.

        12

        Perşembe yurtta hava durumu

        13

        İstanbul'da yağışlar bugün devam ediyor. Yağışlar karla karışık yağmur yer yer yağmur şeklinde olacak. En yüksek sıcaklıkların 5-6 derece civarında olması bekleniyor.

        14

        Meteoroloji, İstanbul ve Marmara bölgesinde aşırı kar yükünden dolayı çatı çökmeleri ve kar erimelerine karşı uyardı

        15

        Meteoroloji'den dün yapılan uyarıda "İstanbul’da bu gece yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışın; 12.01.2017 Perşembe sabah saatlerinde karla karışık yağmura, kentin yüksek kesimlerinde kar şekline dönmesi, ardından yağışın tekrar yağmura dönerek yarın öğleden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir" denildi.

        16

        Açıklamada "İstanbul ve Marmara bölgesinin güneyindeki illerde (Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) mevcut yüksek miktardaki kar örtüsü üzerine yağmur ve karla karışık yağmurun meydana gelmesi beklendiğinden, özellikle çatılarda kar yükünü arttıracağı ve kar erimelerine sebep olacağından, vatandaşların ve ilgililerin meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

        17

        Perşembe günü yağışlı sistemin doğu doğru hareket ettiği görülüyor. Daha önce kar görülen bölgelerde karla karışık yağmur ve yağmurların etkili olması bekleniyor.

        18

        Perşembe günü de kuvvetli yağış alanları var. Kütahya ve Bilecik çevrelerinde yağışlar yoğun kar şeklinde olacak. Karadeniz kıyılarında yağışlar etkisini devam ettirken, Akdeniz kıyılarında yağışlar kesilecek.

        22

        Cumartesi günü Marmara'nın batı kesimlerinde, İzmir'in merkezinde yağış bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur şeklinde olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinde seyretmeye devam edecek.

        23

        Orta Karadeniz'de fırtına bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan uyarı şöyle:

        24

        Rüzgarın; Orta Karadeniz'de bugün(Perşembe) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; 12.01.2017 (Perşembe) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor.

        25

        Pazar yurtta hava durumu

        26

        Pazartesi yurtta hava durumu

        27

        İSTANBUL BUZ TUTTU
        Megakent, 5 gündür süren soğuk ve kar yağışı nedeniyle buz tuttu. Okulların üç gün tatil edildiği kentte karla kaplı ara sokaklar ve buz tutmuş kaldırımlar ile üstgeçitler vatandaşlara zor anlar yaşattı.

        28

        Buzlanan yollarda güçlükle ilerleyen vatandaşlar düşmemek için büyük çaba harcadı. Binalarda oluşan ve büyük tehlike oluşturan buz sarkıtlarına belediye görevlileri müdahale etmeye çalıştı.

        29

        Bazı sarkıtların boyları bir metreyi geçti. Karla kaplanan yolları açmak için kepçeler çalışırken, bazı vatandaşlar ise işyerlerinin önünü kürekle açtı.

        30

        Görülmeye değer bir manzara oluşturan başta Büyükçekmece Gölü olmak üzere göller ve süs havuzları dondu. Megakentte yaşanan kar yağışı son 66 yılın kar kalınlığı rekorunu da beraberinde getirdi.

        31

        Kar kalınlığı önceki gün Çatalca-Subaşı’nda 130, Hadımköy-Yassıören’de 120, Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy’de 111, Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy’de 87 santimetre olarak ölçüldü. Kar kalınlığı en son 1951 yılında 86 santimetre olarak ölçülmüştü.

        32

        Genel müdürlükten alınan bilgilere göre megakentte kar yağış oranları şu şekilde sıralandı: “15 Aralık 1951’de 86 cm, 9 Mart 1987’de 80 cm ve 6 Mart 1987 yılında 60 cm.”

        33

        Soğuk havayla bir kısmı donan Büyükçekmece Gölü üzerinde Snowkite yapan iki kişi renkli görüntüler oluşturdu.

        GAZETE HABERTÜRK

        34

        13 OCAK'TA KAR TATİLİ İLAN EDİLEN İLLER

        EDİRNE

        Edirne il genelindeki okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın da tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi. Edirne'de hafta başından bu yana okullarda eğitim öğretim yapılmıyor.

        35

        NEVŞEHİR

        Nevşehir'de, il merkezi ile merkeze bağlı belde ve köylerdeki okullarda kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın, il merkezi ile merkeze bağlı belde ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacakları kaydedildi.

        36

        KONYA

        Konya'nın Beyşehir, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük, Seydişehir, Ahırlı ve Bozkır ilçelerinde yarın eğitim yapılamayacak. Edinilen bilgiye göre, Beyşehir, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük, Seydişehir, Ahırlı ve Bozkır ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi. Ayrıca hamileler ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ