Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zeytinburnu'nda bina çöktü

        Zeytinburnu'nda bir binanın çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye çıktı.

        Alınan bilgiye göre, Beştelsiz Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi'nde bulunan ve Aralık 2015'te boşaltıldığı belirtilen 6 katlı binanın çökmesinin ardından enkazda arama çalışmaları sürüyor.

        Enkazdan Mehmet A. (60) ile Mehmet Ö.'nin (5) cesedinin çıkarıldığı belirtildi. Aralarında Mehmet Ö.'nün ikizi Ahmet Ö'nün debulunduğu 17 yaralı, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

        Çöken 56 daireli binaya depereme dayanıksız raporu verildiği ve 2 yıl önce belediye tarafından boşaltıldığı belirtildi.

        VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Vasip Şahin Zeytinburnu'nda çöken bina hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Şahin yaptığı açıklamada; "Bir vatandaşımız olay yerinde bir vatandaşımız da hastanede vefat etmiş. 17 yaralımız var. Hiç birinin hayati tehlikesi yok. Ben geçmiş olsun diyorum. 24 araç 4 arama köpeğiyle enkaz arama kurtarma ve kaldırma çalışmaları yürütülmektedir. Binanın yıkımıyla ilgili ve yeniden yapımıyla ilgili mal sahiplerinin maalesef anlaşma sağlayamamaları nedeniyle maalesef bugüne gelinmiştir. 21 bina tahliye edilmiştir" dedi.

        BİNADA SURİYELİLERİN KALDIĞI İDDİASI

        Çöken binada Suriyelilerin kalıdığı iddialarına da cevap veren Şahin, konu hakkında; "Böyle bir bilgi yok. Ama her ihtimali değerlendirerek arkadaşlarımız çalışıyor. Yapılan incelemelerde bir hata belirtisinin olmadığını söylediler ama çalışmaya devam ediyor arkadaşlarımız." dedi.

        "KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA 2015'TE BOŞALTILDI"

        Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın yaptığı açıklamada, "93 yılında yaptırılmış, 97 yılında iskanı alınmış 56 daireli bir bina. Biz bu binayı çürük olduğu gerekçesiyle, kentsel dönüşüm kapsamında 2015 yılında boşaltmıştık. Boşaltılan bina mülk sahipleri anlaşamadığı için yıkılamadı. " dedi.

        Müslim SARIYAR-Uzay KESMEN/İSTANBUL

        Binanın çökmesi sırasında ikiz kardeşlerden (soldaki) Ahmet Ö. hayatını kaybetti. Mehmet Ö. (sağdaki)son anda kurtuldu.

        "ÇOK ŞÜKÜR YAŞIYORUZ"

        Yaralılardanİnan Altıner, olay sırasında bankamatikten para çektiğini söyledi.Yaralılardan Ramazan toprak ise eve dönerken bina üzerine çöktüğünü söyleyerek "Ne olduğunu anlamadım bir gürültü ile bina çöktü. Kafa travması geçirdim. Çok şükür yaşıyoruz" dedi.

        ENKAZ KALDIRMA İŞLEMİNE GEÇİLDİ

        Zeytinburnu'nda çöken 7 katlı binanın enkazı altında arama kurtarma çalışmaları sona ererken, enkaz kaldırma işlemlerine başlandı.

        Zeytinburnu'nda akşam saatlerinde 7 katı bina çökmüş, enkaz altında kalan 2 kişi hayatını kaybetmiş 17 kişi ise yaralanmıştı.

        Ekipler yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından arama kurtarma çalışmalarını sona erdirdi. Ekiplerin arama kurtarma çalışmalarının sona ermesinin ardından bölgede enkaz kaldırma temizlik işlemine geçildi.

        BİNANIN ÇÖKME ANI KAMERADA

        Binanın çökmeden önceki hali
        Binanın çökmeden önceki hali
        Bina çökmesinde hayatını kaybeden 5 yaşındaki Mehmet Ö.
        Bina çökmesinde hayatını kaybeden 5 yaşındaki Mehmet Ö.

        VATANDAŞLAR YARALILARA ULAŞMAYA ÇALIŞTI

        Olayda 1'i çocuk iki kişihayatını kaybederken, meydana gelen çökme sonrası görüntüler ortaya çıktı. Binanın çökmesinin ardından olay yerine koşan vatandaşların yaralıları enkaz altından kurtarma çalışmaları bir cep telefonu tarafından kaydedildi.

        Vatandaşların olay yerine gelen ekiplere yardım ederek, yaralılara ulaşmaya çalışması görüntülere yansıdı.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ