Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Ey Tayyip, gömleği geri giy"

        Saadet Partisi'nin Çağlayan'da düzenlediği miting, binlerce partiliyi bir araya getirdi. Mitinge katılan Necmettin Erbakan da platforma konulan sandalyede oturarak mitingi izledi.

        Güngör KARAKUŞ / İSTANBUL (AHT)

        Konuşmasına, "İstanbul 29 Mart'ta öyle bir işaret fişeği atacak ki sadece Ankara'da değil, Brüksel'de görülecek, Washington'da ve tüm dünyada görülecek" diyerek başlayan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ezan okunduğu sırada konuşmasına ara verdi. Ezanın ardından konuşmasına devam eden Kurtulmuş, miting yeri tartışmalarına değindi. Kurtulmuş, "CHP'nin vakti sarkıtmasından dolayı biz de miting saatini sarkıttık. İstanbul yıllardır bu miting meselesini tartışıyor. İstanbul'da üç partiye aynı anda verilecek 3 meydan kalmadı. Burası Çağlayan Meydanı değil, burası Çağlayan Kavşağı; orası da Kazlıçeşme Meydanı değil, Kazlıçeşme Sahil Parkı. İstanbul'da meydan bırakmamışlar. Mehmet Bekaroğlu'nun yapacağı ilk iş İstanbul'a meydanlar yapmak, İstanbul'u meydanlar şehri haline getirmek. kazlıçeşme'yi iktidar partisine vermek için Çağlayan Meydanı'nda 3 partiye izin verildi" diye konuştu.

        Kurtulmuş, kalabalığın iktidarı yuhalaması üzerine ise partililere seslenerek, "Yuhlarınızı sandıkta çekeceksiniz" dedi. Kurtulmuş, "Kazlıçeşme Parkı'ndaki mitingin iktidar partisine verilip 3 partinin Çağlayan'a sıkıştırılması tarafgir bir siyasi uygulamanın çok açık örneğidir" diye konuştu. Taksim Meydanı'nın mitinglere kapalı tutulmasına tepki gösteren Kurtulmuş, "Devletin amacı meydanları cezalandırmak değil, suçluları bulmaktır. Bu da 1979'dan beri kalan bir vebaldir" dedi.

        Numan Kurtulmuş'un ardından oturduğu yerden kalabalığa seslenen Necmettin Erbakan, "29 Mart seçimi şeklen bir yerel seçim gibi görünse de dünyamızın kurtuluşu için genel manada çok önemlidir. Seçimlere giren 19 partiden sadece Saadet Partisi Milli Görüş'ü temsil eder. AKP ve diğerleri işbirlikçidir. 'Bu Hoca öyle akıllı adam ki iki partiyle çalışıyor. Saadet Parti'li gibi gözüküyor ama AK Parti'de çalışıyor' diyorlar. Ey millet bu dedikleri Hoca benim ve haktan yanayım" dedi.

        "AK Parti'nin hatalarına ben denizi alet etmeyin" diyerek eleştirilerini sertleştiren Erbakan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün AK Parti'nin yöneticileri başta olmak üzere bütün kadrosu yıllarca beraber çalıştığımız kardeşlerimizdir. Ben tenkit ederken şahıslarını tenkit etmiyorum. Gittiği yolun yanlış olduğunu anlatmak için tenkit ediyorum. Bunları kızgınlıktan değil, onların hocası, ağabeyi olduğum için şefkatten söylüyorum. Ey Tayyip, Milli Görüş gömleğini çıkararak girdiğin yol yanlış yoldur. Bu yol çıkmaz. Bak getirdin arabayı toslattın. Saadet Partisi başka diğerleri başka. Çünkü Saadet Partisi diğerlerinden çok farklıdır. Temelden farklıdır. Sultan Fatih ne sağcıydı ne solcu ne de liberal, Milli Görüşçüydü. Osmanlı, Selçuklu Milli Görüşçüydü. İşbirlikçi değildi."

        Türkiye'nin bu gidişle İsrail'e vilayet olacağını öne süren Necmettin Erbakan, "Adam diyor ki 'Ben Saadet Partiliyim ama Halk Partisi gelmesin diye AKP'ye vereceğim' diyor. Aman Allah'ım bu ne zihniyet. Saadet Partisi'ne oy vermeye mecburuz. İşbirlikçilere oy vermeyin. Oyumuzu işbirlikçilere değil Saadet Partisi'ne vereceğiz ve yeni bir dünya kuracağız. Biz yerel yönetimlerde 7 büyük devrim yaptık. Eskiden Demokrat Parti ve Halk Partisi azı seçim sonrasına bırakçekişmesi vardı, hizmet yoktu. Biz geldik, hizmet geldi. Türkiye'nin yüzde 65 insanının yaşadığı yerde yerel yönetimlerde biz kazandık. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Durun kardeşlerim, bu yol çıkmaz yol. Bu anlayışla, bu IMF ile Türkiye'nin sorunlarını çözemezsiniz. Gelin, geri dönün. Milli Görüş gömleğini giyin. Yeniden büyük Türkiye'yi kuracağız. İsrail'e vilayet olmayacağız" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ