Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Karşılaşmak istemiyorlar

        Söz Sende Seçim Özel'de söz bu kez Sakarya adaylarındaydı...İlk önce AK Parti'nin adayı Zeki Toçoğlu ardından MHP'nin adayı Enver Toçoğlu Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtladı. İki aday soyadlarından da anlaşılacağı üzere akraba(amca çocukları). Ancak ikisi de birbirlerinin yüzünü dahi görmek istemiyorlar! Nitekim ard arda aynı stüdyoda yayına çıkmalarına karşın bir araya gelipel sıkışmadılar...

        ZEKİ TOÇOĞLU: SİYASET ANLAYIŞIMIZ FARKLI

        Programda önce söz alan AK Parti'nin adayı Zeki Toçoğlu şöyle konuştu:

        "Ben 10 yıldır Serdivan ilçesinde Belediye Başkanlığı yapıyorum. Amcamızın oğluyla siyasi farklılığımız bugün ortaya çıkmış bir şey değil. Aynı ortamda siyaset yapmıyoruz. Daha önce de 2 kez milletvekili adayı oldu. DYP'den de belediye başkan adayı olmuştu. Bu dönem de MHP'den aday oldu. Siyaset olarak zaten ayrı platformlarda mücadele ediyoruz. Zorlukları olan tarafları var ama buna da alışmamız lazım. Anlayışla karşılamak lazım, kendi aramızda çok anlayışla karşıladık mı bilmiyorum ama...Üslubumuzu bozmamaya çalışıyorum ama sonuçta siyaset yapıyoruz. Birbirimizi eleştireceğiz tabii ki. Karşılaşmamaya özen gösteriyoruz.

        ENVER TOÇOĞLU: BENİ İLGİLENDİRMİYORLAR

        Daha sonra söz alan MHP'nin adayı Enver Toçoğlu da konuya ilişkin şunları söyledi:

        "Seçim mücadelesini sürdüyoruz. Bunlarla ilgili konuşmak istemiyorum. Sakaryalılar her şeyi biliyor. Ben siyasetle pek uğraşmadım. 24 yaşında sendika başkanı oldum. İnsanların tamamını kucaklamak istedim. Sonradan şartlar beni siyasete soktu. Beni AKP'nin adayları ilgilendirmiyor. Ama bir tespit yapmak lazım. Hiçbir iktidar partisi muhalefet partisinin adayına göre aday tespit etmez. Sakarya'da muhalefete göre adaylar tespit edildi. Hiç aday olmayan bir kişiyi alıp kendi partinizdeki bütün dengeleri alt üst edeceksiniz, bu şekilde aday tespit edeceksiniz. Bunlar bizi ilgilendirmiyor, ama bu uygulama etik olmamıştır. Sakarya'da yaşayanlar bizi tanıyorlar. Yolumuza devam ediyoruz. Seçim sonuçlarını göreceksiniz. Bize inanmış insanlar var..."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ