Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Silahlı başkanlık sistemi paylaşımına tepki

        Düzce'de S.A. adlı gencin, bir arkadaşıyla ellerinde tabancayla meydanda çektirdikleri fotoğrafı, "Başkanlık sistemine 'hayır' diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız" notuyla Facebook hesabında paylaşması tepki çekti.

        Düzce'de oturan S.A., 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentte demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Anıtpark Meydanı'da, bir arkadaşıyla ellerinde tabanca ile çektirdikleri fotoğafı, sabah saatlerinde sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında paylaştı. S.A.'nın, "Başkanlık sistemine 'hayır' diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız" notuyla paylaştığı fotoğraf tepki çekti. S.A., tepkiler üzerine bir süre sonra fotoğrafı sayfasından kaldırdı.

        Facebook hesabında kapak fotoğrafı bölümünde Sedat Peker'in fotoğrafı bulunan S.A.'nın, silahlı paylaşımıyla ilgili polisin inceleme başlattığı öğrenildi.

        İKİ ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

        Düzce'de, sosyal medya hesabından silahlı fotoğraf paylaşarak, referandumda "Hayır" oyu kullanacaklara yönelik tehdit içeren ifadeler yazan iki lise öğrencisi gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise öğrencileri olduğu öğrenilen Ş.S.A. ve G.E.Ç. isimli şahısların Melen Çayı kenarında çekilen fotoğraflarının montajlanarak kentin meydanı olan Anıtpark'ta çekilmiş gibi yansıtıldığını söyledi.

        Şüpheli Ş.S.A'nın sosyal medya hesabından "Başkanlık sistemine 'Hayır' diyenleri tıpkı 15 Temmuz gibi sokaklarda bekliyor olacağız" notuyla yapılan paylaşımın ardından Düzce Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını belirten Deniz, şüphelilerin ilk sorgularında, "Vatanı ve milleti sevdikleri için" böyle bir paylaşım yaptıklarını söylediklerini kaydetti.

        Deniz, şüphelilerin emniyetteki sorgularının devam ettiğini sözlerine ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ