Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit Başçavuş İlhan Dağdaş toprağına kavuştu
        1

        Darbeciler tarafından şehit edildiği ortaya çıkan Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş için tören düzenlendi

        2

        15 Temmuz darbe girişiminde sivil kıyafet ile Genelkurmay Başkanlığı önünde darbecilere karşı koyarken başından vurulan, darbecilerle birlikte olduğu gerekçesiyle sessiz sedasız toprağa verilen ancak yapılan soruşturma sonucunda darbeciler tarafından şehit edildiği tespit edilen Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş için Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde tören düzenlendi.

        3

        Kurşunlu Camii önünde bulunan meydandaki törene milletvekilleri, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Aksaz Deniz Üs Komutan Vekili Deniz Albay Erkan Engerek, Marmaris Sahil Güvenlik Güney Görev Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbey, Dağdaş'ın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

        4

        NAAŞI MEZARLIKTAN ÇIKARILDI TÖREN DÜZENLENDİ
        Şehit Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın naaşı tören öncesi daha önceden defnedilen Menteşe Şehir Yeni Mezarlığı'ndan alınarak Menteşe İlçesi'nde bulunan Kurşunlu Camisi'ne getirildi.

        5

        Şehidin babası Mehmet Fethi Çankaya, annesi Birsen Dağdaş, ablası Rüçhan Dağdaş ve yakınları, tabutun başında gözyaşı döktü.

        6

        Cuma namazının ardından Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının ardından şehit Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş askerlerin omuzunda son yolculuğuna uğurlandı. Ziya İlhanDağdaş, Şehir Yeni Mezarlığı'nda bulunan şehitliğe defnedildi.

        7

        "OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM "
        Oğluyla guru duyduğunu belirten anne Birsen Dağdaş, "Şükürler olsun canım yavrum hak ettiği mertebeye ulaştı. Ben Rabbime sığınmıştım. Benim yavrum bu mertebeyi çoktan hak etmişti. Rabbim her şeyi aydınlattı. Çok memnunum. Çok mutluyum. Çocuğum kahramanlar gibi gitti. Benim çocuğum orada kahramanlar gibi savaştı.

        8

        Benim yavrumu hainler bir kurşuna hedef ettiler. Bu hainlerin asılmasını istiyorum. Benim çocuğumu ve diğer şehitlerimizi kim vurduysa lütfen bunları assınlar. Artık bunlara fırsat vermesinler. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a duyuruyorum. Ben bir anneyim, lütfen sesimi duysunlar.

        9

        Ben 6 aydan beri ağlıyorum. Lütfen, rica ediyorum bunları assınlar, ben başka bir şey istemiyorum. Çocuğumun bir sürü hayalleri vardı. Çocuğumun hayalleri gitti ama şükürler olsun ki memleketi için ülkesi için vatanı için komutanını kurtarmak için şehit düştü" diye konuştu.

        10

        NELER YAŞANDI
        15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Sokağa çıkın' çağrısı sonrası Genelkurmay Başkanının rehin alındığını öğrenen Kara Harp Okulu Bando Bölük Komutanlığında görevli Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş, sivil kıyafetle Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gitti.

        11

        Genelkurmay Başkanlığı önünde bulunan Dağdaş, başından vurularak hayatını kaybetti. Dağdaş'ın ailesi darbe girişimi sonrası oğlundan haber alamayınca Ankara'ya gitti. Anne Birsen Dağdaş, uzun süre yaptığı araştırma sonunda olaydan 6 gün sonra oğlunun Ankara Adli Tıp Kurumu'nda kimliksiz cenazeler arasında olduğunu öğrendi.

        12

        Anne Dağdaş alınan DNA örneği sonrası oğlunun cenazesine ulaştı. Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın darbeci askerlerden birisi olabileceği şüphesiyle ilk başta şehit sayılmadı. Anne Dağdaş, oğlunun cenazesini Muğla'nın Menteşe İlçesi'ne getirdi.

        13

        ANNENİN HUKUK MÜCADELESİ
        Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş, sessiz sedasız ilçede bulunan Yeni Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu gelişmelerin ardından anne Birsen Dağdaş oğlunu aklamak için hukuk mücadelesi başlattı.

        14

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı annenin itirazı üzerine olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

        15

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonunda Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın vatandaşlarla birlikte hareket ederek darbeyi engellemeye çalıştığı esnada darbeci askerler tarafından ateşli silahla vurularak yaralandığı, akabinde ise şehit olduğu tespit edildi.