Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem THY uçağına 'hırsız' rötarı

        İstanbul-Dubai seferini yapacak Türk Hava Yolları uçağında bir yolcunun çantasını karıştırdığı tespit edilen Çin uyruklu Jianhua L., şikayet üzerine polislerce uçaktan indirildi. Üzerinden çalıntı eşya çıkmayan Çinli, başka bir uçakla Dubai'ye gönderildi. THY uçağı ise olay nedeniyle yaklaşık 2 saat rötarlı kalktı

        Dünya genelinde uçuşlarda hırsızlık olaylarında artışlar yaşanıyor. Özellikle Uzakdoğu ve Ortadoğu arasında sefer yapan uçaklarda gidiş dönüş bileti alarak sadece hırsızlık amaçlı seyahat eden Çinli hırsızların olduğuyla ilgili şikayetler yapılıyor.

        Türk Hava Yolları'nın TK760 sefer sayılı saat 19:30'da havalanacak İstanbul-Dubai uçuşunda da benzeri bir durum yaşandı. Uçuş öncesi, Çinli Jianhua L. adlı yolcunun bir yolcunun başüstü dolaplarındaki el bagajını kurcaladığı görüldü. Çantasının karıştırıldığını fark eden Sara Belabbes, durumu hemen kabin ekibine bildirdi.

        UÇAK RÖTAR YAPTI

        Olayın pilota iletilmesi üzerine uçağa polis çağırıldı. Polis tarafından uçaktan alınan Çinli yolcunun üzerinde yapılan kontrollerde herhangi bir çalıntı eşya tespit edilemedi. Çantası karıştırılan yolcunun şikayetçi olmadığı Jianhau L., bunun üzerine geldiği Dubai'ye başka bir uçakla geri gönderildi. THY uçağı, olay nedeniyle bir saat 40 dakika rötarlı havalandı.

        Gökhan ARTAN/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ