Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir'de Fethi Sekin Parkı açıldı

        İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristleri engellemek için canını ortaya koyan ve çatışmaya girerek olası bir katliamı önleyen kahraman polis Fethi Sekin'in isminin verildiği parkın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim sınırlarımız cetvelle pergelle çizilmiş sınırlar değildir. Binlerce şehidin sınırlarda kanı vardır. Şiddet ve terör nereden gelirse kimden gelirse gelsin, hepsinin önünde göğsümüzü siper etmeye hazırız. Bu ülke için vatanımız için bu mücadeleyi yapacağız. Bu bizim ortak görevimizdir, vatan görevimizdir" dedi. Törene katılan şehit polis Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, "Şimdi bedeni aramızda değil ama her bahar geldiğinde, İzmir'in dağlarında çiçekler açtığında onun kokusunu duyacağım" dedi.

        "İKİ CADDEYE İSİMLERİ VERİLDİ"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Şehit Fethi Sekin'in ismini verdiği parkın açılışını yapmak için İzmir'e geldi. Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı, 5 Ocak'ta terör saldırısına uğrayan İzmir Adliyesi oldu. Kılıçdaroğlu burada terör saldırısında şehit düşen Fethi Sekin ve Musa Can'ın isimlerinin verildiği caddelerin açılış törenini gerçekleştirdi. Törende İzmir Adliyesi'nin bulunduğu İslam Kerimov Caddesi'ne "Şehit Polis Fethi Sekin", Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi'nin güneyinde yer alan 1586/1sokağa ise yine aynı saldırıda şehit olan "Şehit Musa Can" adı verildi. İsim koyma törenine Şehit Fethi Sekin ve Musa Can'ın aileleri de katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende Şehit Musa Can'ın ablası, "Kardeşimi istiyorum" diyerek feryat etti.

        "ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİ İZLETİLDİ"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Adliyesi'nin ardından Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi'ndeki Şehit Polis Fethi Sekin Parkı'nın açılış törenine katıldı. Sekin'in bomba yüklü araçla gelen teröristlerle çatıştığı görüntülerden oluşan filim gösterildi. Vatandaşlar sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı, İzmir Marşı'nı söyledi. Parkın girişinde şehitlerin ruhuna lokma döküldü.

        "BEN DE ARTVİN'DE YAŞADIM"

        Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, "Teröristler hep şunu düşünürler; yılgınlık yaratır, istediklerimizi kabul ettiriz. O haniler şunu bilmiyorlar; Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir devlet değildir. Ölümü göze aldılar. Bizim sınırlarımız cetvelle pergelle çizilmiş sınırlar değildir. Binlerce şehidin sınırlarda kanı vardır. Şiddet ve terör nereden gelirse kimden gelirse gelsin, hepsinin önünde göğsümüzü siper etmeye hazırız. Bu ülke için vatanımız için bu mücadeleyi yapacağız. Bu bizim ortak görevimizdir, vatan görevimizdir. Az önce kısa bir film izledik. Terör örgütünün uzun namlulu silahlarla nasıl saldırdıklarını duyduk. O silah seslerinin bir benzerini ben Artvin'de yaşadım. Orada da en önde giden araçta bir askerimiz şehit oldu" dedi.

        "TÜRKİYE'NİN GÖNLÜNÜ TİTRETTİ"

        İzmir'in özelliğinin Anadolu'nun her ilinden gelen insanların kendisini yabancı hissetmeden yaşaması olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Fethi Sekin Elazığlıdır, bende Elazığ Ticaret Lisesi'nin ilk mezunuyum. Yıllarım Elazığ'da geçti. Gakkoş sözcüğünü ilk orada duydum, sevdiklerine ‘gakkoş' diye hitap ederler. Fethi Sekin Türkiye'nin gakkoşudur, bütün Türkiye'nin gönlünü titretti. O mücadeleyi yapmasaydı çok daha acı olaylar olacaktı. O gözünü kırpmadan ölüme koştu, daha acı olayın olmasını engelledi. Her iki şehidimize de rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.

        "POLİSİMİZE ASKERİMİZE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"

        Polislerin kimi zaman 24 saat gözlerini kırpmadan çalıştığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bizler akşamları evde rahat uyuruz, yemek yeriz, miting yaparız, toplantı yaparız. Zaman zaman koştururuz, zaman zaman kavga ederiz. Ama polislerimiz 24 saat görev başındadırlar. Biz evimizde uyuruz ama onlar görev başındadır. Kimimizin babası, kimimizin dedesi, kimimizin komşusu dolayısıyla onlar bu milletin parçasıdır. Polise sıkılan her kurşun, millete sıkılan kurşundur. Askere sıkılan her kurşun millete sıkılan kurşundur. Polislerimizin zor koşullarda görev yaptıklarını çok iyi biliyorum. Her birimizin ailesinde, yankında polis vardır benim de oldu. Onların hakkını tam olarak ödüyor muyuz? Ödeyemiyoruz. Günün 12, 24 saatinde görev yapan polislerimize haklarını ödememiz gerekir. Askerlerimiz de eksi 35 derecede terörle mücadele ediyorlar. Adım boyu kar içindeyken, biz İzmir'de, Hakkari'de rahat caddelerde yürüyelim diye mücadele ediyorlar. Dolayısıyla onlara şükran borçluyuz."

        "DİK DURACAĞIZ"

        Şehitlerin asla unutulmaması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Sizlerden isteğim şehitlerimizi asla unutmayalım. İngiltere'de bir şehit yakını mağazada anons edilir 'şehit yakını ya da gazi mağazamızı onurlandırmıştır' diye. Şehitlerimizin yakınlarını, gazilerimizi kucaklayalım. Eğer bugün burada rahat konuşabiliyor, bir arada sohbet edebiliyorsak bizim güvenliğimiz sağlayan polislerimiz ve askerlerimiz sayesinde. Terör nereden gelirse gelsin dik asil duruşumuz devam ettireceğiz" dedi.

        "KOKUSUNU DUYACAĞIM"

        Alkışlarla kürsüye çıkan şehit polis Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin, duygusal bir konuşma yaparken, onu dinleyenler de gözyaşlarını tutamadı. Ameliyatlı olduğu için oğlunun cenaze törenine katılamadığını hatırlatan baba Sekin, "İzmir şehidine sahip çıktı, Elazığ şehidine sahip çıktı, Türkiye şehidine sahip çıktı. 6 Ocak günü oğlum İzmir'den uğurlanırken ben de tabutunun arkasından gitmek isterdim, arkasından ıslanmak isterdim. Benim yerinme tabutunu tutan, yağmur çamur demeden arkasından giden İzmir halkına teşekkür ediyorum. Şimdi bedeni aramızda değil ama her bahar geldiğinde, İzmir'in dağlarında çiçekler açtığında onun kokusunu duyacağım. Sizler de duyacaksınız, bu toprakları seven herkes duyacak" ifadelerini kullandı.

        "BİRLİK OLURSAK VATAN PARÇALANMAZ"

        Oğlu Fethi Sekin'in doğduğu topraklara ihanet etmediğini ancak bunu hainlerin anlamayacağını söyleyen baba Sekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece hiç kimse vatanımızı parçalayamaz, bölemez. Bu güzel parkı yapıp İzmir'in hizmetine sunan, parka kahraman oğlumun ismini veren ve birçok sokakta ismini yaşatan başta Başkan Kocaoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Türkiye'nin dört bir yanında oğlumun isminin cadde, sokak, park, kütüphane gibi yerlere verildiği haberini alıyorum. Yeni doğan yavrularına Fethi Sekin adını veren anne ve babalara da teşekkür ediyorum. Bu, acımızı bir nebze de olsa hafifletiyor. Oğlumun adının İzmir Adliyesi binasına verilmöesi için desteklerinizi bekliyorum."

        Melis APAYDIN İDE- Yunus Emre ÇINAR/İZMİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ