Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit çavuş Mesut Yaşar Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı

        Kayseri'de 17 Aralık 2016 günü çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan özel halk otobüsüne bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 48 gün sonra şehit olan ulaştırma Çavuş Mesut Yaşar (25), Gaziantep'te son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Mesut Yaşar için Yeşilkent Mezarlığı'nda bulunan Kaplan Kardeşler Camisi'nde tören düzenlendi. Şehidin babası Erol, annesi Ayten ve kız kardeşi Büşra Yaşar, protokol ile birlikte saf tuttu. Şehidin diğer kız kardeşi 10 yaşındaki Merve ise hastanede tedavi gördüğü için cenazeye katılamadı. Acılı anne ve kızkardeş uzun süre gözyaşı döktü. Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine şehidin arkadaşı Mehmet Polat "Türkiye" yazılı kırmızı bir bandana koydu. Ulaştırma Çavuş Mesut Yaşar'ın cenazesi kılınan namazın ardından Yeşildere Mahallesi'ndeki mezarlığa götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Kayseri'de Zincidere 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerleri götüren otobüse PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda olay günü 14 asker şehit olmuştu.

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ