Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan Işık'tan Yunan mevkidaşına sert tepki

        Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl İstişare Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dostluğunu görmek isteyenlerin savunma sanayi alanında yapılan yatırımları görünce sevindiğini söyledi.

        Türkiye'nin dostluğunun değerli bir dostluk olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Işık, "Türkiye'nin düşmanlığının da özellikle nereden gelirse gelsin çok ciddi bir sorun olduğunu da herkesin bilmesi lazım. Son günlerde, son derece mesnetsiz ve sorumsuz açıklamalar yapan Yunanistan Savunma Bakanının açıklamalarını doğrusu üzüntüyle izliyoruz. Yaptığı açıklamalar, söylemler ve eylemler, sorumsuzca ve provokatiftir. Bundan dolayı kendisini kınıyorum." şeklinde konuştu.

        Işık, Türkiye ve Yunanistan'ın komşu olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

        "Elbette bugüne kadar aramızda çözülmeyen sorunlarımız var. Ama bu sorunların çözümü meydan okumak değil, sorunlara yönelik iştikşafi görüşmeleri sürdürmektir. Bu Yunanistan'ın lehine değildir. Türkiye ve Yunanistan bu bölgede sorunlarını oturarak konuşarak çözmek durumundadır. Türkiye Cumhuriyeti olarak bizim tavrımız budur. Bundan dolayı hiç kimsenin sorumsuzca ve provakatif açıklamalar yapmasını asla kabul etmeyiz. Biz Türkiye olarak, sorunlarımızı oturarak, konuşarak çözmenin her zaman gayreti içerisinde olduk. Bu hiçbir zaman emrivakiye boyun eğeceğimiz anlamına da gelmez. Yunanistan'a çağrımız, bu konuda Savunma Bakanının sorumsuzca açıklamalarına bir son vermesi, sorunlarımızı, meselelerimizi bir arada birlikte konuşarak, çözüm yolu için gayretlerimizi sürdürmemizdir. Bu çağrıyı bir kez daha buradan, Kocaeli'den yineliyorum."

        "TERÖR ÖRGÜTÜ EYLEM YAPAMAZ HALE GELİYOR"

        Terörle mücadelede gelinen noktaya değinen Işık, "Sadece 24 Temmuz 2015 tarihinden bugüne kadar yaklaşık 10 bin terörist etkisiz hale getirildi. Artık Türkiye'nin tüm kurumları tam bir uyum ve koordinasyon içinde çalışıyor. Önceden bilirdik, bir koordinasyon sıkıntısından dolayı ciddi problemlerle karşı karşıya kalırdık. Son 1,5 yıllık süreçte terör örgütüne öyle ağır darbeler vuruldu ki inanıyorum ki önümüzdeki süreçte terör örgütü eylem yapamaz hale geliyor, gelmekte ve gelecek." ifadelerini kullandı.

        'EL BAB'IN ETRAFINDAKİ BÜTÜN KÖYLER DEAŞ'TAN TEMİZLENDİ"

        Işık, PKK ile mücadele bir noktaya gelince Türkiye'nin üzerine DEAŞ'ın salındığını anlatarak, şöyle devam etti:

        "Bölgede DEAŞ'ın en çok eylem yaptığı ülkelerden biri Türkiye haline getirildi. Bir dönem 'Türkiye DEAŞ'ı destekliyor' yaygarasında bulananlar şimdi dut yemiş bülbül gibi. Halbuki şu anda DEAŞ'a karşı en sert, en önemli mücadeleyi veren de Türkiye'dir. Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaklaşık 2 bin kilometrekarelik alan, DEAŞ'tan tamamen temizlendi. Bugün itibarıyla söylüyorum, El Bab'ın etrafındaki bütün köyler DEAŞ'tan temizlendi. El Bab'ın da DEAŞ'tan tamamen temizlenmesi Allah'ın izniyle yakındır. Göreceksiniz, Allah'ın izniyle askerimiz Özgür Suriye Ordusu'yla bu hainleri El Bab'tan temizleyecek, orayı da DEAŞ'tan kurtaracak. Bunun için de oradaki askerlerimiz kahramanca mücadelelerini sürdürüyorlar."

        "TSK, FETÖ'CÜLERDEN TEMİZLENDİĞİ İÇİN ÇOK DAHA GÜÇLENDİ"

        FETÖ operasyonlarından dolayı yurt dışına kaçan bazı sözde komutanların uluslararası medyada boy gösterdiğini anımsatan Işık, "Efendim Türk ordusu zayıflamış.' Türk ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), inanın bu FETÖ'cülerden temizlendiği için çok daha güçlendi. Artık 'abisinden' değil komutanından emir alıyor TSK'nın tüm subayları." diye konuştu.

        "ÖZGÜN HELİKOPTERİMİZ, 6 EYLÜL 2018'DE UÇACAK"

        TSK'nın yapısını güçlendirecek adımları atmaya devam ettiklerini ifade eden Işık, "30 bin yeni insanımızı TSK'ya kazandırıyoruz. Şu anda mülakatlar devam ediyor. Milletimizin TSK'ya ilgisi göğsümüzü kabartıyor. 200 kişi özel kuvvetlere subay alacağız, 20 bine yakın müracaat var. Bin kişilik bir ihtiyacımız için 30 binin üzerinde başvuru var. Bu milletimizin TSK'ya ne kadar sahip çıktığının çok güzel göstergesidir." ifadelerini kullandı.

        Işık, savunma sanayi alanında yaptıkları yatırımları anlatarak, yetişmiş güçlü bir insan kaynağına sahip olduklarını vurguladı.

        Türkiye'nin artık kendi silahını yaptığını dile getirerek, bu alandaki çalışmalardan bahseden Işık, "Özgün helikopterimiz, 6 Eylül 2018'de uçacak." diyerek, helikopterin tamamen kendi tasarımları ve üretimleri olduğunu ayrıca Türkiye'nin kendi milli muharip uçağını da yapacağını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ