Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Reina canisinin eşi: Oğlumu İran’a götürdüler
        1

        İstanbul Ortaköy’de yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden Abdulkadir Masharipov’un mahkemece tutuklanan dini nikâhlı eşi Zarina Nurullayeva, ifade verirken polisten oğlunun bulunmasını istedi.

        2

        Türkiye’ye gelmeden önce Pakistan’da bulundukları sırada eşinin DEAŞ’a biat ettiğini öğrendiğini söyleyen Nurullayeva, “Ona ‘DEAŞ burada yoktur. Sen kime biat verdin?’ diye sordum. ‘Burada temsilcisi var. Ona biat verdim’ dedi. Ancak DEAŞ’a katılmak üzere Suriye’ye gitmemiz gerektiğini söyledi” dedi.

        3

        Eşinin Reina’ya gerçekleştirdiği terör saldırısından önceden haberinin olmadığını ileri süren Nurullayeva, İran’dan Türkiye’ye kaçak yollardan geldiklerini belirterek, “20 gün aynı evde kaldığımız kişilerin DEAŞ örgütü üyesi olduklarına ilişkin bir bilgim yok. Kocam olaydan 3 gün önce evden çıktı ve bu olaylar meydana geldi. Ne yaptığına ilişkin bir bilgim yoktu.

        4

        Ondan sonra eşimle hiç görüşmedim. Saldırıyı onun gerçekleştirdiğini polisten, beni gözaltına aldıktan sonra öğrendim” diye konuştu. Kendisi gözaltına alınmadan önce 2 kişinin kaldığı eve geldiğini anlatan Nurullayeva, “Çocuğumu İran’a götüreceklerini, eşimin de haberinin olduğunu söylediler. Oğlumu bulmama yardımcı olun. Kocam da beni terk etti gitti. Ortada kaldım” şeklinde ifade verdi.

        5

        Nurullayeva’nın 2 yaşlarındaki kızı ise cezaevinde annesiyle birlikte kalacak. Reina’ya terör saldırısı soruşturmasında daha önce tutuklanan 1’i kadın 15 kişiyle birlikte tutuklanan şüpheli sayısı 26 oldu. Olayla ilgili Masharipov’un sorgusu emniyette sürüyor.

        Veli SARIBOĞA / GAZETE HABERTÜRK

        6