Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (05 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 5 Şubat Pazar günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KIRŞEHİR'DE İNFAZ KORUMA MEMURU TUTUKLANDI

        Kırşehirde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, infaz koruma memuru tutuklandı.

        Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevinde infaz koruma memuru olarak görev yapan E.Çyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.Ç, mahkemece tutuklandı. (AA)

        91 HAVA HARP OKULU ÖĞRENCİSİ İLE 2 KOMUTAN HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, 91 Hava Harp Okulu öğrencisi ile 2 komutan hakkında, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. (AA)

        ACIPAYAM'DA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, örgütün haberleşme programı olan ByLock kullandıkları tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı.

        Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah Acıpayam'da yaptıkları operasyonla aralarında esnaf ve meslekten ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların, örgütün haberleşme programı ByLock kullandıkları ileri sürüldü. Şüpheliler işlemleri için Acıpayam İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin, ifadelerinin alınmasının ardından savcılığa sevk edilecekleri bildirildi. (DHA)

        FETÖ AVUKATLARINA YÖNELİK SORUŞTURMA

        Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davalarında yargılanan sanıkların avukatlığını yapan 95 şüpheliden 22'si, FETÖ'nün avukatlarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun FETÖ/PDY'nin avukatlar arasındaki yapılanmasına ilişkin soruşturması, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz tarafından yürütülüyor.

        FETÖ/PDY davalarında yargılanan firari sanık Fetullah Gülen, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu bazı sanıkların avukatlığını yapan 95 şüpheliyle ilgili, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturmada, şu ana kadar 22 kişi tutuklandı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçtıkları iddiasıyla aralarında Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'ın da olduğu 34 şüpheli hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarıldı.

        FETULLAH GÜLEN'İN AVUKAT YEĞENİNİN FARKLI BEYANLARI

        Tutuklanan avukatlar arasında, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Tahşiyecilere kumpas davası tutuklu sanıkları eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün avukatı olan Sıddık Filiz ve Hidayet Karaca'nın avukatlığını yapan Doğan Akkurt ile Fetullah Gülen'in yeğeni Kemalettin Gülen yer alıyor.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt dışına çıktıkları belirlenen Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak ile eski emniyet müdürlerinin avukatları Ömer Turanlı, Kemal Şimşek, Yusuf Danyal Kılıçalp, Cemalettin Mutlu, Hüseyin Ataol, Fikret Duran ve Fatih Nadi Doğan, soruşturma kapsamında firari şüpheli olarak aranıyor.

        Tutuklu avukatlardan Gülen'in yeğeni Kemalettin Gülen'in, Ergenekon davası kapsamında, davanın sanıklarından Alparslan Arslan'ın arkadaşı olduğu için tanık olarak dinlenildiği ve beyanında doğduğundan beri cemaat üyesi olduğunu söylediği, bu soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde ise, "Ben cemaati sevmem, hiçbir ilgim yok." dediği öğrenildi.

        Soruşturmada, bazı avukatların "tutuklu müvekkillerinin, soruşturma ve davalar kapsamında tahliye edilmesini sağlamak için kimi hakim ve savcıları ayarladıkları, bu işlemler için yüklü miktarda para aldıkları ve FETÖ lehine mahkemelerden karar aldırdıkları" iddialarının araştırıldığı, şüpheli avukatlardan bazılarının da örgüt üyesi polislere avukat temin etme organizasyonundan sorumlu olduğu ifade edildi.

        BYLOCK KULLANAN AVUKATLAR

        Bu arada Başsavcılığın talimatıyla Şişli'deki bir avukatlık ofisinde yapılan arama sonucunda ele geçirilen bir kamyon belgenin incelemesi devam ediyor. Büro ortakları avukatlar Cüneyt Yüksel ve Murat Karkın'ın yurt dışına kaçtığı dile getirildi.

        Soruşturma kapsamında tutuklanan ve haklarında yakalama emri çıkarılan birçok avukatta FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock bulunduğu tespit edildi. Bu avukatların, yargısal süreçlerde izlenen politika ve örgüt stratejisinin belirlenmesinde etkili oldukları öne sürüldü. (AA)

        BİNGÖL'DE 7 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Bingöl'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 7 asker gözaltına alındı.

        Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, yürütülen soruşturma çerçevesinde FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen aralarında rütbelilerin de bulunduğu 7 asker, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda yakalandı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ