Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adana'da oylar yeniden sayılıyor

        Mehmet Ali Bilici, AK Parti Adana İl Teşkilatında, İl Başkanı Mehmet Sağlam ile düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarına yaptıkları itirazların değerlendirildiğini, Seyhan 4. bölgede oyların yeniden sayımının yapıldığını bildirdi.

        Seçime şaibe karıştığını ileri süren Bilici, şunları kaydetti:

        ''Aslında sadece birkaç seçim kurulunda değil, sandıkların tamamında oylar yeniden sayılmalı. Ancak, bu konuda yetki, seçim kurullarının elbette.

        Bugün yaşanan sıkıntıların sorumlusu tamamen Aytaç Durak'tır. Daha oy kullanımı devam ederken basın açıklaması yaparak, seçime şaibe karıştırılacağını iddia eden Durak, seçim yasaklarına da uymamış ve halkın zihnini karıştırmaya çalışmıştır. Bunu savcılarımızın ihbar kabul ederek gereğini yapmasını diliyorum. Aytaç Durak'ın, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali böyle bir açıklama yapmasını kınıyorum. Adana'da bir anket yapsak, seçimde önde yarışan MHP, AK Parti ve CHP'nin adayları arasında hangisi hile yapabilir diye, bu anketten mutlaka Aytaç Durak çıkar.''

        Sandıklardan 33 bin geçersiz oy çıkmasının da zihinleri bulandırdığını savunan Bilici, yaptıkları itirazda tüm geçersiz oyların da yeniden incelenmesini istediklerini bildirdi.

        AK Partisi Adana büyükşehir belediye başkan adayı Bilici, Durak'ın seçim propagandası ve seçim sonrasında sürekli yalan söylediğini, halkı yanılttığını, daha sandıkların çok küçük bir bölümü açılmış olmasına rağmen yüzde 39 ve 60 bin oy farkı ile seçimi kazandığını ilan ettiğini ifade etti.

        Seçim gecesi ve sabahında kutlama yapılmasını da eleştiren Bilici, ''Yazıcıoğlu'nun cenazesine rağmen davullu zurnalı kutlamayı, 72 yaşında ve 4 dönem belediye başkanlığı yapmış bir kişiye yakıştıramadım. Üstelik, Durak, MHP'nin adayıydı. Sayın Muhsin Yazıcıoğlu da ülkücü hareketin önderlerindendi. Durak'ın bu tutumunu halkın takdirine bırakıyorum'' diye konuştu.

        Mehmet Ali Bilici, ilçe seçim kurulunun itirazlarını değerlendirmesinin ardından, il seçim kuruluna da itiraz haklarını kullanacaklarını bildirdi.

        Bir gazetecinin, ''dün gece geç saatlerde Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in Adana'ya geldiği, seçim kurullarına baskı yaptığı'' yönündeki iddialarla ilgili sorusu üzerine, ''Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil'' dedi.

        AK Parti İl Başkanı Mehmet Sağlam ise Aytaç Durak'ın seçimi kazanmak için her türlü yola başvurduğunu, buna karşın yaptıkları itirazlarla, gerçeklerin ortaya çıkması çabası içinde olduklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ