Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA: Ege'de 5.3 büyüklüğünde deprem! İzmir ve Çanakkale'de hissedildi!

        Ege Denizi'nde 06.50'de 5.3 büyüklüğündedeprem meydana geldi.

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, depremin saat 06.50'de yerin 7.5 km derinliğinde 5.3 büyüklüğünde meydana geldiği kaydedildi.

        ÇANAKKALE VALİSİ: CAN VE MAL KAYBI YOK

        Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ayvacık'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, ''İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok. Ekiplerimiz depremin meydana geldiği bölgede tarama çalışması yapıyor.'' dedi.

        Tavlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin yaptığı ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

        Bölgede incelemelerin sürdüğünü aktaran Tavlı, ''Ekiplerimiz depremin meydana geldiği bölgede tarama çalışması yapıyor. Ayvacık kaymakamlığımız ve AFAD ekiplerimiz depremin merkez üssü olan Ayvacık ilçemizde kontrol çalışmalarını sürdürüyorlar. Depremin bu şekilde tamamlanmasını temenni ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun.'' diye konuştu.

        EV ÇÖKTÜ, 2 YARALI

        Ege Denizi'nde, merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi açıkları olan 5.3 büyüklüğündeki depremde, Yukarıköy Köyü'ndeki bazı evlerin yıkıldığı belirlendi. Çanakkale'ye 100, Ayvacık'a 30 kilometre uzaklıktaki Yukarıköy Köyü'nde deprem sırasında 2 kişi de yaralandı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) de köye sevk edildi.

        "40-50 EVDE HASAR VAR"

        Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki 5,3 şiddetindeki deprem, Bayırköy'de çok sayıda evin yıkılmasına ve onlarca koyunun telef olmasına yol açtı.

        Açıklamalarda bulunan Bayırköy Muhtarı Mehmet Yahya Çavuş, 06.51 sıralarında büyük bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, "Köyümüz 250 haneli. Köyde 40-50 civarında evde hasar var, bazı evlerde küçükbaş hayvanlar da öldü. Evlerden kimisinin ise sadece çatısı kaldı" dedi.

        Çanakkale'ye 30 kilometre mesafedeki Bayırköy ile yakınlarındaki Çamköy'de hasar meydana geldiği, Jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin bölgede çalışma başlattığı öğrenildi.

        BİR DEPREM DAHA

        Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, saat 13.58'de Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre ise depremin büyüklüğü 5,3 olarak gerçekleşti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ