Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul 'Dekovil Hattı' projesi havadan böyle görüntülendi

        Belgrad Ormanı’ndaki işaretli ağaçların ardından, İstanbulluların endişesini HT İstanbul sayfalarına taşımıştık. İşaretlemelerin ormanın içinden geçecek ‘Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’ projesi nedeniyle yapıldığı iddiaları üzerine, vatandaşlar sosyal medyada tepki göstermişti. 13 Ocak’taki ihale tarihi ertelenen proje için önceki hafta da bir grup vatandaş ormanda yürüyüş düzenlemişti. Yaklaşık 100 yıl önce Haliç’in kıyısındaki Silahtarağa elektrik santralına kömür taşımak üzere kurulan dekovil hattının ertelenen ihalesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Şubat’ta yapıldı. Hattın geçtiği güzergâhın bazı kısımlarını, Habertürk havadan görüntüledi.

        Tren hattı, Kemerburgaz’daki tarihi su kemerinin yakınından geçecek.
        Tren hattı, Kemerburgaz’daki tarihi su kemerinin yakınından geçecek.

        9 FİRMA TEKLİF VERDİ

        Toplu taşıma ve turistik gezi için yapılacak 25 kilometrelik Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’nın 10 istasyonu bulunuyor. Habertürk’ün havadan çektiği görüntülerde; Göktürk Göleti çevresindeki Kemerburgaz-Göktürk ve Göktürk-Odayeri durakları görülüyor.

        Göktürk Göleti çevresi de dekovil hattı güzergâhında.
        Göktürk Göleti çevresi de dekovil hattı güzergâhında.

        Yeniden hayata geçirilecek güzergâhın 22 ayda tamamlanması gerekiyor. 1 Şubat’ta İBB’nin Güngören’deki ek hizmet binasında düzenlenen ihalede projenin yaklaşık maliyeti 463 milyon TL olarak açıklandı. 9 firmanın katıldığı ve en düşük 321 milyon TL, en yüksek 529 milyon TL teklif verilen ihalenin kazananı, komisyonun değerlendirmesinden sonra belli olacak.

        [DEKOVİL HATTI; iki ray arası yaklaşık 60 cm veya daha kısa olan küçük demiryolu hattına verilen isim...]

        HABER MERKEZİ / Erdem Şahin - Sinan Bilgenoğlu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ