Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İkinci yarıyıl okul sütü dağıtımıyla başladı

        Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, okul kantinlerinde satılan bazı ürünler konusunda itiraz aldıklarını belirterek, konuyu Sağlık Bakanlığı ile gözden geçireceklerini ve onların uygun gördüklerinin kantinlerde satılacağını söyledi.

        Bakan Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile okul sütü dağıtımı dolayısıyla Batıkent Kent Koop İlkokulunda düzenlenen programa katıldı.

        Okul sütü programının ilkokul çağındaki öğrencilere süt içme, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması için 2011-2012 eğitim öğretim yılında başlatıldığını anımsatan Yılmaz, programın bu sene 6. yılına girdiğini söyledi.

        Öğrenci ve velilerin programdan memnun olduğunu dile getiren Yılmaz, tüm vatandaşların programın daha da geliştirilerek devam etmesini istediğini ifade etti.

        6 MİLYON ÖĞRENCİYE 270 MİLYON PAKET SÜT

        Sütün faydalarından bahseden Yılmaz, bu yıl yaklaşık 30 bin okulda 6 milyon öğrenciye 270 milyon paketten fazla süt dağıtılacağını bildirdi.

        İmkanlar el verdiği ölçüde okul sütü programını hem devam ettireceklerini hem de genişleteceklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt verilecek. Salı ve perşembe günü de üzüm dağıtımını gerçekleştireceğiz. Daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir gelecek ancak sağlıklı nesillerle mümkündür. Sağlıklı nesiller de sağlıklı beslenecek, sporla uğraşacak ve sağlığını da koruyacak."

        Çocuklara doğru beslenme alışkanlığının kazandırılması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, "Beslenme de hayatımızın diğer alanlarında olduğu gibi biraz özen, denge ve düzen istemektedir. Bu kazanım hem bizim sağlıklı olmamızı hem de hayatta daha başarılı olmamızı beraberinde getirecektir." dedi.

        Bakan Yılmaz, okul kantinlerinde satılan ürünlerin listesini Sağlık Bakanlığından aldıklarını belirterek, "Okul kantinlerinde satılan bazı ürünler konusunda itiraz alıyoruz. Bu konuyu Sağlık Bakanlığı ile gözden geçireceğiz. Sağlık Bakanlığımız bize neyi uygun görürse kantinlerimizde onu satmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

        "PROGRAMIN 6. YILINA GELMİŞ OLMASINDAN MUTLULUK DUYUYORUM"

        Sağlık Bakanı Akdağ da sütün tüketilebilecek en güzel gıdalardan olduğunu ifade ederek, "Süt, yoğurt ve peynir hem bizim kültürümüzde olan hem de en rahatlıkla bulabileceğimiz ürünlerdir. Sağlığımız için mutlaka düzenli biçimde bu ürünleri tüketmeliyiz." dedi.

        Hükümetin, öğrencilerin süt tüketme ihtiyacını görüp, onlara süt ve süt ürünleri tüketme alışkanlığı kazandırmak için programı başlattığını vurgulayan Akdağ, şöyle konuştu:

        "Bu programın başarılı bir şekilde 6. yılına gelmiş olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum. 2010 yılında yaptığımız bir araştırma, Türkiye'de süt ve süt ürünlerini düzenli tüketenlerin oranının yüzde 23 olduğunu gösteriyor. Ama inanıyorum ki bu araştırmayı şimdi yapsak, ilkokul öncesinde ve ilkokulda düzenli süt içme alışkanlığı kazanan yavrularımızın daha sonraki yıllarda da süt ve süt ürünlerini tüketme alışkanlığı kazandığını görmüş olacağız."

        Konuşmaların ardından, Yılmaz, Akdağ ve Çelik öğrencilere okul sütlerini dağıttı. Programa, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, öğrenciler ve veliler katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ