Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Niğde'de esrarengiz köpük
        1

        Niğde'nin Bor ilçesinde dere yatağında oluşan, suyun aktığı kanalların ızgaralarından sokaklara taşan köpüğün nedeni araştırılıyor.

        2

        İlçe merkezinden geçen dere yatağında biriken, suyun geçtiği kanalların ızgaralarından sokaklara taşan köpük, evlerin önlerini, yolları ve bazı araçları kapladı.

        3

        Kanal çevresinde oturanların durumu bildirmesi üzerine Bor Belediyesi itfaiye ekiplerince temizlenen köpük, dere yatağı ve kanal havalandırmalarından bir süre sonra yeniden yükseldi.

        4

        Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Enver Özdemir, vatandaşlardan gelen ihbar üzerine Bor'da dere yatağı boyunca inceleme yaptıklarını söyledi.

        5

        Köpüren kanalın farklı noktalarından numune aldıklarını belirten Özdemir, "Su numunelerini yetkilendirilmiş laboratuvarlara göndererek, öncelikle içerisinde kimyasal, biyolojik parametrelerin ne olduğunun tespit edilmesi istedik.

        6

        Köpüklenmenin neyden kaynaklandığı, etkilerinin ne olduğuyla ilgili açıklama yapmak şimdilik doğru olmaz." dedi.

        7

        Sonuçlar geldikten sonra daha sağlıklı açıklama yapabileceklerini dile getiren Özdemir, "İlk gözlemlerimize göre, hava sıcaklığının etkisiyle dip çamurda meydana gelen fosforun yüzeye çıkma hadisesinin bunda etkili olabileceğini düşünüyoruz.

        8

        Halk Sağlığı Müdürlüğü ile de görüşüldü. Halk sağlığına olan etkilerinin tespit edilmesi noktasında onlar da sudan numune aldı." ifadelerini kullandı.

        9

        Vatandaşlardan Ramazan Ertan ise yetkililerden köpük olayına çözüm bulmasını isteyerek, "Bahçeler, tarlalar bu suyla sulanıyor. Köpük akıyor deremizden. Bizim geleceğimiz, her şeyimiz toprak." diye konuştu.

        13
        14
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ