Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Yönetmelikler ne diyorsa uyacağız"

        İshaliye'de, eşinin adaylığı AK Parti temayül yoklamasına girdiği gerekçesiyle YSK tarafından iptal edilince DP tarafından aday gösterilen yüksekokul mezunu, 4 çocuk annesi ev hanımı Malike Uludağ, 5 bin 881 oy alarak rakiplerinin önüne geçti.

        İslahiye'nin ilk kadın belediye başkanı seçilen Uludağ, önümüzdeki günlerde mazbatasını alarak, eşi Mehmet Uludağ'dan belediye başkanlığı görevini devralacak.

        Uludağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha seçim mazbatasını almadan ''başörtüsüyle'' ilgili başlatılan dedikodulara ve haberlere üzüldüğünü belirterek, ''Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve hukuk devletidir. Hukukun gereği neyse yapılacaktır. Bizler, başkanlığa aday olurken bunları görüp aday olduk. Yönetmelikler ne diyorsa uyacağız, gereğini yapacağız'' dedi.

        İlçede hayata geçireceği projelerin daha önemli olduğunu vurgulayan Malike Uludağ, ''Şu anda benim için önemli olan projelerimdir. Halkımız bize güvenerek oy verdi. Şimdi de ben mazbatamı alır almaz halkımıza söz verdiğim projeleri gerçekleştirmek için çalışacağım. Önemli olan hizmetler, kıyafetler değil. İleriki günlerde insanlar başörtümü değil hizmetlerimi konuşacak'' diye konuştu.

        Öte yandan, Mehmet Uludağ da İslahiye Belediye Başkan Yardımcılığına atanacağı yönündeki haberlere karşılık, ''Belediye Başkanlığına seçilen eşim Malike Uludağ atarsa, ilçeme hizmet etme adına bu görevi seve seve kabul ederim'' dedi.

        "TÜRBANA İTİRAZ DEĞİL"

        AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, DP'den aday olan ve İslahiye Belediye Başkanı seçilen Malike Uludağ'ın adaylığına yapılan itirazın, ''AK Parti üyesiyken istifa etmeden başka bir partiden aday olması yönünde olduğunu'' bildirdi.

        Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin kadınların siyasi temsilde daha çok katılımcı olması yönünde uzun süreli çalışmalar sürdürdüğünü, bu nedenle; yerel seçimlerde her bölgede toplamda bin 668 kadın adaya belediye meclis ve il genel meclis listelerinde yer verdiğini belirtti.

        Cumhuriyetin en önemli kazanımı olan demokratik katılım, seçme ve seçilmenin her Türk kadının hakkı olduğuna işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

        ''Kadının kılık kıyafet tercihinden dolayı temel haklardan mahrum kalmaması yönünde partimizin tavır ve duruşu kamuoyunca son derece açıktır.

        DP İslahiye adayı Malike Uludağ'ın adaylığına yapılan itiraz 'partimiz üyesi iken ve partimizden istifa etmeden bir başka partiden aday olması yönündedir.' Haber kanallarında aksine çıkan ifadeler yanıltıcı ve yanlıdır.

        DP'den Belediye Başkan Adayı gösterilen Mehmet Uludağ'ın YSK kararı ile adaylığı iptal olmuştur. DP, boşalan adaylığa Malike Uludağ'ı aday göstermiştir. Malike Uludağ partimiz üyesidir ve süresi içerisinde partimizden istifa etmemiştir. Buna rağmen yaptığımız itiraz İslahiye İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmiştir.

        Hukuka aykırı adaylık nedeniyle ilçe seçim kuruluna itiraz edilmiştir. İtirazın bundan başka gerekçesi yoktur. İlçe teşkilatımız tarafından ilgili haberlerin yanıltıcı ve yanlış olduğu yönünde itirazlar yapılmasına rağmen haberde ısrar edilmiştir. AK Parti gerekli hukuki süreci başlatmış ve konuyu yargıya taşımıştır.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ