Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Samsun'daki bebek cinayetine 3 ağırlaştırılmış ömür boyu hapis

        Samsun'un Bafra İlçesi'nde yeni doğan bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan anne Arzu Demirel, Selami Sobacı ve Hasan Atilla'ya ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

        Samsun'un Bafra İlçesi'nde Ekim 2012 yılında meydana gelen olay iddiaya göre, Aile Sağlık Merkezi'nin Arzu Demirel'i Bafra Devlet Hastanesi'nde doğan bebeğini kontrol etmek amaçlı merkeze davet etmesi üzerine ortaya çıktı. Aile Sağlık Merkezi'nde 21 yaşındaki Anne Arzu Demirel'e bebeği sorulduğunda bebeğinin öldüğünü ve ilçenin Iğdır Köyü'ne defnettiklerini belirtti. Aile Sağlık Merkezi bu durumu Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi. Arzu Demirel, Hacınabi Mahallesi'ndeki evinden alınarak ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İfadesinde bebeğini boğarak öldürdüğünü ve çöp konteynerine attığını söyledi.

        ORMANLIK ALANA ATTIKLARINI İTİRAF ETTİ

        Polis, Bafra Belediyesi temizlik işleri çalışanları ile çöplükte bebeği aradı. Aramalara rağmen bebeğin cesedine rastlanmadı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri yaptıkları çalışma sonucu bebeğin ölümü ve gömülmesi olayı ile ilgili Hasan Atilla ve Selami Sobacı'yı da gözaltına aldı.

        Sanıklardan Selami Sobacı iddiaları kabul ederek bebeği öldürüp Bakırpınar Köyü'nde ormanlık alana attıklarını itiraf etti. Hasan Atilla ise suçlamaları reddetti. Ormanlık alanda arama çalışması yapan ekipler bebeğin izine rastlamadı. Yapılan çalışmalarda sonuç alınamadı.

        Adliyeye sevk edilen Arzu Demirel, Hasan Atilla ve Selami Sobacı çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Haklarında Bafra Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün dava da sanıklardan anne Arzu Demirel'e 'Bebeğini kasten öldürme', Selami Sobacı ve Hasan Atilla'ya da 'Çocuğa karşı kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ