Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çanakkale'de yarın okullar tatil mi? (8 Şubat Çarşamba)

        Depremin vurduğu Çanakkale Ayvacık'ta okullar hafta boyunca tatil edildi.

        Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3'lük iki depremin ardından dün biri 5,2 olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntının yaşandığı bölgede evleri hasar gören ya da yıkılan vatandaşlar yaşamlarını çadır ve konteynerlerde sürdürüyor.

        İlçeye bağlı Yukarıköy'de yaşayan ve evi yıkılınca çadıra yerleştirilen Dudu Yılmaz (70), çadırının etrafında biriken yağmur sularının önünü açmak için kazmayla çalıştı. Yılmaz, gece sallantıyla uyandığını ve çok korktuğunu söyledi.

        Köyde birçok kişinin evinin büyük hasar gördüğünü vurgulayan Yılmaz, "Çok korktum, korktuk. Yaş 70 ama burada kazmayla çalışıyorum. Depremden kurtulduk ama yaşamak için çalışıyoruz. İki oğlum var aynı köyde ikisinin de evi yıkıldı. Benimki de yıkıldı hepimiz kaldık açıkta. Devlet bize ev yapacak, bekleyeceğiz." diye konuştu.

        Eşinin bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle Çanakkale'de hastaneye gittiğini, iki oğlu, gelinleri ve 4 torunuyla çadırlarda ve konteynerlerde kaldıklarını aktaran Yılmaz, Kızılay, AFAD, Valilik ve belediyelerin depremzedelere yardım etmek için yoğun çaba sarf ettiğini dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ