Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (08 Şubat 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 8Şubat Çarşamba günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KIRKLARELİ'DE BİR KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada, Kırklareli'de 2014 ve 2015 yılı kurs mezunu komiser yardımcılarından sorumlu olduğu belirtilen “Mahrem imam” konumundaki A.Ş. gözaltına alındı. “Bylock” programı üzerinden komiser yardımcılarına talimat verdiği belirlenen A.Ş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör örgütünün deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Kırıkkale'de 2014 ve 2015 yılı kurs mezunu komiser yardımcılarından sorumlu olduğu belirlenen “Mahrem İmam” konumundaki A.Ş.'yi takibe aldı.

        BYLOCK ÜZERİNDEN TALİMAT

        Yapılan incelemede, A.Ş'nin tutuklu bulunan komiser yardımcıları ile örgütün şifreli haberleşme programı “Bylock”üzerinden daha önce haberleştiği belirlendi. A.Ş.'nin “Bylock” programı üzerinden komiser yardımcılarına, “Asker darbe yapıyor, direnmeyin. Asker kararlı, karşısında durursanız vuracak. Gerekirse birim amirlerinizi rehin alın” şeklinde talimat verdiği tespit edildi.

        ÖRGÜTE AİT KİTAPLAR BULUNDU

        Şüphelinin Lüleburgaz'da bulunan evinde yapılan aramada ise Gülen'e ait çok sayıda kitap ele geçirildi. Ayrıca İTÜ'den makine mühendisi olarak mezun olduğu öğrenilen A.Ş.'nin Tekirdağ Çerkezköy'de örgütün kontrolünde bulunan ve KHK ile kapatılan derneklerde uzun yıllar SGK kaydının bulunduğu ifade edildi.

        TUTUKLANDI

        Polis tarafından gözaltına alınan A.Ş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        AFYONKARAHİSAR'DA 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında gözaltına alınan 19 kişiden 12'si adliyeye sevk edildi.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İzmir, Ankara, Adana, Kütahya, Konya, Muğla ve Denizli olmak üzere 7 ilde operasyon yapılmış, haklarında yakalama kararı çıkarılan 33 kişiden 19 kişi gözaltına alınmıştı. Şahıslardan emniyette işlemleri biten 12'si bugün adliyeye sevk edildi. Şahısların cep telefonlarında yapılan incelemelerde bir çoğunda FETÖ tarafından kullanılan 'Bylock' isimli mesajlaşma programına rastlandığı belirtildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen şahısların savcılık sorgusunun ardından akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. (İHA)

        SAKARYA'DA BYLOCK OPERASYONU: 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sakarya üniversitesinde halen görevli 10 akademisyen, 3 asker ve ihraç olan bir komiserinde bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

        Şahıslar sorgulanmak üzere Sakarya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (Müslim SARIYAR/İSTANBUL)

        KOCAELİ'DE 10 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 10 Milli Eğitim öğretmeni gözaltına alındı.

        15 Temmuz tarihinde bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY operasyonları devam ediyor. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Milli Eğitim öğretmeni olduğu öğrenilen 3 bayan ve 7 erkek olmak üzere toplam 10 kişi ByLock kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan öğretmenler ifadeleri alınmak üzere Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        ŞANLIURFA'DA 113 KİŞİ KHK İLE KAMUDAN İHRAÇ EDİLDİ

        Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Şanlıurfa'da 113 kamu görevlisi ihraç edilirken, 1 kişi ise görevine iade edildi.

        Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında dün çıkarılan KHK ile Şanlıurfa ve ilçelerinde terör örgütü FETÖ/PDY ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 113 kişi ihraç edildi. İhraç edilenlerin arasında çeşitli kamu kuruluşunda çalışan 88 öğretmen, 18 asker ve 7 memurun olduğu bildirildi.

        Kararnameyle ayrıca bir sağlık teknikerinin de görevine iade edildiği öğrenildi. (İHA)

        BİTLİS'TE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bitlis Emniyet Müdürlüğünce yapılan eş zamanlı FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 23 kişiden 3'ü tutuklandı.

        Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, Bitlis merkezli eş zamanlı operasyon yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla ilimiz merkezi, Güroymak, Mutki ve Adilcevaz ilçelerimizde ve Ankara, İzmir, Sivas, Kayseri, Zonguldak, İstanbul ve Aksaray illerinde eş zamanlı yapılan operasyon neticesinde, aralarında askeri personel, öğretmen ve sağlık personellerinin de bulunduğu 23 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

        Adli makamlara sevki sağlanan M.M., H.K. ve M.G.K. isimli 3 şahıs tutuklanarak Bitlis E Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, A.E., E.A., G.S.Ç., H.Ö.S., H.A., H.Y.E., M.A.K., M.K., S.K., A.K., K.Y., Ö.Ö., A.Ç., E.G., E.K., S.S., M.O. ve A.T. isimli 18 şahıs adli kontrol şartıyla, A.A. isimli şahıs yurt dışı yasağıyla ve H.A. isimli şahıs ise İl Emniyet Müdürlüğümüzden serbest kalmıştır. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmalarıyla birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir" denildi. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE 44 AKADEMİSYEN KHK İLE İHRAÇ EDİLDİ

        Eskişehir'de Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde görevli toplam 44 akademisyen, 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında ihraç edildi.

        Bakanlar Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda hazırlatılan 686 sayılı KHK, Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca, devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler görevinden ihraç edildi. KHK kapsamında Eskişehir Anadolu Üniversitesinde 28, Osmangazi Üniversitesinde ise 14 olmak üzere toplamda 44 akademisyen görevlerinden alındı. (İHA)

        NİĞDE'DE 611 KAMU PERSONELİ KHK İLE İHRAÇ EDİLDİ

        Niğde Valiliği Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 611 personelin kamudan çıkarıldığını açıkladı.

        Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada, 15 Temmuz'dan bu yana FETÖ ile irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında çalışma yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

        "Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair KHK/672 sayılı, KHK/675 sayılı, KHK/677 sayılı, KHK/679 sayılı, KHK/ 683 ve KHK/ 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile; 5 Valilik personeli, 1 Kaymakamlık personeli, 3 İl Özel İdaresi personeli, 42 Ömer Halisdemir Üniversitesi personeli, 287 Milli Eğitim personeli, 7 Müftülük personeli, 28 Adliye personeli, 2 Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, 2 DSİ personeli, 79 Sağlık personeli, 2 SGK personeli, 1 Çalışma ve İş Kurumu personeli, 1 Patates Araştırma Enstitüsü personeli, 2 Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli, 3 Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli, 132 Emniyet Personeli, 2 Jandarma personeli, 4 Defterdarlık personeli, 2 Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli, 1 KYK personeli, 5 Niğde Belediyesi personeli olmak üzere İlimiz genelinde toplam 611 personel kamu görevinden çıkarılmıştır." (İHA)

        DENİZLİ'DE 58 KİŞİ KHK İLE MEMURİYETTEN İHRAÇ EDİLDİ

        BakanlarKurulu'nun OHAL kapsamında dün gece yayınladığı 686 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararnamesi'yle, FETÖ soruşturması kapsamında Denizli'de öğretmen, akademisyen, jandarma ve polisin içinde bulunduğu 58 kişi memuriyetten ihraç edildi.

        Olağanüstü Hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Denizli'de, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 26 öğretmen, Pamukkale Üniversitesi'nden 1'i profesör 20 akademisyen, İl Jandarma Komutanlığı'ndan 9 personel ve Emniyet Müdürlüğü'nden de 3 polis olmak üzere toplam 58 kişi görevinden ihraç edildi. (DHA)

        MALATYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA 33 ÖĞRETMEN, 3 POLİS VE 1 TABİP ÜSTEĞMEN GÖZALTINA ALINDI

        Malatya merkezli FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 23 ilde, 42 ayrı adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar sonucu, daha önce FETÖ'nün kapatılan eğitim kurumlarında görev yapmış 33 öğretmen gözaltına alındı.

        Konuyla ilgili Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada; Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖbünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kapatılan eğitim kurumlarında görev yapmış öğretmenlere yönelik yürütülen soruşturma ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce Malatya merkezli toplam 23 İlde, 42 ayrı adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar sonucu, Malatya'dan 9, toplamda ise 33 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

        Açıklamada ayrıca, Malatya'da daha önce FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisaklı ve irtibatlı oldukları gerekçeleriyle meslekten ihraç edilen 3 polis memurunun, Malatya dışından ise 1 Tabip Üsteğmenin gözaltına alındığı kaydedildi. (İHA)

        ANKARA KAMU İHALE KURUMU'NDA ÇALIŞAN 6'SI KADIN 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunan 6'sı Kamu İhale Kurumunda halen aktif çalışan toplam 7 kişi gözaltına alındı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, haklarında gözaltı kararı bulunan 10 Kamu İhale Kurumu çalışanından 7'si Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde evlerinde gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan 7 şüpheliden 6'sının halen kurumda aktif olarak görev yaptığı, bu kişilerin kullandıkları telefonlarda FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" tespit edildiği öğrenildi.

        Sağlık kontrolünün ardından emniyete getirilen şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        ESKİŞEHİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 29 HAVACI ASKER VE 5 JANDARMA YAKALANDI

        HavaKuvvetleri Komutanlığı personeline yönelik olarak Eskişehir merkezli 9 ilde düzenlenen eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonunda haklarında gözaltı kararı bulunan 37 askerden 29'u yakalandı. Eskişehir'de İl Jandarma Komutanlığı personeline yönelik FETÖ/PDY operasyonunda da 5 asker gözaltına alındı.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 37 askere yönelik Eskişehir, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Malatya ve Muğla illerinde bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 4 teğmen, 20 astsubay ile 1 uzman çavuş yakalandı. Gözaltına alınan 29 askerin evlerinde yapılan aramalarda terör örgütü propagandası içeren kitap, yayın ve dijital verilerin ele geçirildi, evlerinde bulunmayan 8 askerin ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi. (DHA)

        MUĞLA'DA 13 RÜTBELİ JANDARMA GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 13 rütbeli jandarma personeli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen rütbeli jandarma personelinin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda 13 jandarma personeli gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan 8 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        SAKARYA ÜNİVERSİTESİ'NDE BYLOCK KULLANAN 11 GÖREVLİ YAKALANDI

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Sakarya Üniversitesi'nde görev yapan 11 kişi gözaltına alındı.

        Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) görev yapan aralarında iki profesörün de bulunduğu 11 kişi ‘ByLock' programı kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltına alınan 11 kişiden 5'inin daha önceden Sakarya Üniversitesi'ndeki görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. E.Y.'nin daha önce görev yaptığı SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi'nden Fen Edebiyat Fakültesi'ne geçirildiği ve dekan yapılmak istendiği iddia edildi. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri sürüyor. (Ramiz Kaan OKTAR / SAKARYA)

        KATAR'DAN SINIR DIŞI EDİLEN FETÖ ÜYESİ ÇİFT TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bağlantıları nedeniyle Katar'dan sınır dışı edilen ve bu kapsamda geldikleri İstanbul'da gözaltına alınan çift, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında adli soruşturma yapılan ve Katar'da yaşayan şüpheliler A.A. ve eşi D.A'nın, FETÖ/PDY üyesi olmaları nedeniyle Katar'dan iade edileceğinin bildirilmesi üzerine, şüpheliler 17 Ocak'ta geldikleri Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Şüphelilerin üzerinde ve bagajlarında bulunan bilgisayar, cep telefonu, harici bellek, harddisk ve çok sayıda flaş belleğe incelenmek üzere el konuldu.

        Şüphelilerin üzerinden ayrıca, E serisi 1 dolar ile üzerinde Arapça ve Türkçe el yazısıyla "Yedi Uyurlar" (Ashab-ı Kehf) olarak bilinen "Yemliha, Mislina, Mekselina, Mernuş, Tebernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş" isimleri ve "Kıtmir" yazılı not kağıdı bulundu.

        Ele geçirilen dijital materyallerle söz konusu not kağıdı üzerindeki incelemelerinin devam ettiği öğrenildi. (AA)

        ŞANLIURFA'DA 113 KAMU GÖREVLİSİ MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

        ResmiGazete'de yayımlanan yeni Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Şanlıurfa'da aralarında asker, öğretmen ve memurların da bulunduğu 113 kamu görevlisi ihraç edilirken, 1 sağlık teknikeri ise görevine iade edildi.

        OHAL kapsamında dün çıkarılan KHK ile Şanlıurfa ve ilçelerinde terör örgütü FETÖ/PDY ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 113 kişi ihraç edildi. İhraç edilenlerin arasında çeşitli kamu kuruluşunda çalışan 88 öğretmen, 18 asker ve 7 memur bulunuyor.

        Kararnamede ayrıca merkez Karaköprü ilçesinde görev yapan sağlık teknikeri Abdurrahman Fedai ise görevine iade edildi. (DHA)

        MERSİN BOZYAZI'DA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'in Bozyazı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, 9 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından savcılığın talimatı doğrultusunda harekete geçen Bozyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Ekipler, FETÖ/PDY üyesi olmakla suçlanan iki ev kadını, beş emekli polis, memurluktan ihraç edilen bir kişi ile bir iş adamını gözaltına aldı. Yapılan operasyonlarda gözaltına alınan M.K., A.D., K.B., B.D., Ş.Y., M.T., H.K., E.A. ve H.K.'nin evlerinde de aramalar yapıldı.

        Şahısların emniyetteki ifadelerinin sürdüğü, işlemlerinin bitmesinin ardından Anamur Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi. (İHA)

        ESKİŞEHİR'DE JANDARMAYA FETÖ OPERASYONU: 5 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir'de İl Jandarma Komutanlığı personeli olan ve FETÖ/PDY ile ilişkili oldukları değerlendirilen 5 asker düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

        Eskişehir'de FETÖ/PDY ile ilişkili oldukları değerlendirilen İl Jandarma Komutanlığı personellerine karşı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Eylem ve faaliyetlerin deşifre edilerek önlenmesi ve suç ile suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla düzenlenen operasyonda; 2 astsubay, 1 üsteğmen, 1 uzman çavuş, 1 yüzbaşı olmak üzere 5 asker yakalanarak gözaltına alındı.

        Öte yandan yakalanan askerlerden 4'ünün haber görev başında olduğu öğrenildi. (İHA)

        TEKİRDAĞ'DA 3 ESMİ EMNİYET PERSONELİ TUTUTKLANDI

        Tekirdağda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) "emniyet yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında KHK ile meslekten ihraç edilen 3 eski emniyet personeli tutuklandı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen örgütün "emniyet yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski emniyet müdürü G.F ve K.Y. ile komiser yardımcısı N.T. ve Y.K. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddiasıyla G.F. ve K.Y. ile N.T. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen G.F. ve K.Y. ile N.T. tutuklandı.

        Zanlı Y.Knin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        ANKARA'DA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) eğitim yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 zanlıdan 10'u tutuklandı.

        Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında FETÖ ile iltisakı ve irtibatı tespit edilerek, kapatılan eğitim kurumlara yönelik soruşturma başlattı.

        Soruşturma kapsamında Sincan'da FETÖ'ye müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan okulun 26 eski çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 17 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 2'si soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade verdikten sonra salıverildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 10'u tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 9 kişinin ise firari olduğu belirtildi.

        Tutuklanan zanlıların, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu ve örgüte mali destek sağladıkları öğrenildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların ise örgütün çözülmesine yönelik samimi itiraflarda bulundukları kaydedildi. (AA)

        BİNGÖL'DE 13 ASKER VE 1 POLİS MEMURU TUTUKLANDI

        Bingöl'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 13 asker ile bir polis memuru tutuklandı.

        Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programı olan "By-lock" kullandıkları tespit edilen değişik rütbelerdeki 16 asker ile bir polis memuru gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan şüphelilerden 13 asker ile bir polis memuru tutuklanırken, 3 asker adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        FETÖ'NÜN ADLİYE YAPILANMASI İDDİANAMESİNDE 129 ŞÜPHELİYE 15'ER YIL HAPİS İSTEMİ

        FETÖ'nün İstanbul'daki adliyelerdeki yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zafer Koç koordinesinde, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ramazan Yazar ile Yakup Ali Kahveci tarafından, ilk iddianame hazırlandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca onaylanan iddianame, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

        İddianamede şüphelilerin 122'sinin FETÖ'nün şifreli ‘ByLock-Eagle' haberleşme programını kullandığı, şüphelilerin 120'sinin adliye personeli, 9 şüphelinin ise hemşire, öğretmen, ev hanımı, bilgisayar mühendisi ve özel sekterde çalışan, adliye personelinin örgüt adına sorumlu imamları olduğu belirtildi. İddianamede, şüpheliler hakkında FETÖ üyeliğinden 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        AKSARAY'DA 10 ZANLI GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, ByLock kullandığı belirlenen, emekli ve ihraç edilmiş emniyet mensuplarının da aralarında yer aldığı 10 zanlı gözaltına alındı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen, aralarında emekli olan ve meslekten ihraç edilen emniyet mensubu, üsteğmen, bankacı ve öğretmenlerin de bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Aksaray merkezli Erzurum, Kırklareli, Eskişehir, Adana, Kocaeli, Manisa, Ankara, Bursa ve Şanlıurfa'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, aralarında emekli 2. sınıf emniyet müdürleri ile ihraç edilmiş emniyet mensuplarının da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunmayan 5 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        BARTIN'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bartın merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 2 kişi daha tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Bartın merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonu kapsamında KOM Şube ekiplerinin Bartın, Zonguldak, Karabük, Tokat, Bursa, İzmir, İstanbul ve Ankara illerinde başlattığı eş zamanlı operasyonlarda Bylock kullandığı iddiası ile gözaltına alınan biri bayan 4 kişi bu sabah adliyeye sevk edilmişti. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden Ö.Ç. ve E.B. tutuklanarak ceza evine gönderilirken 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        MARDİN'DE 13 ASKER TUTUKLANDI

        Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 20 askerden 13'ü tutuklandı.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, 26 Ocak'ta Mardin merkezli 6 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 20 asker gözaltına alınmıştı. Şüpheli askerler, Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan şüphelilerden binbaşı S.B. ile astsubaylar S.K., M.K., E.K., S.P. ve M.G. serbest bırakılırken, binbaşı T.A., yüzbaşı S.Y., üsteğmen M.Y., teğmenler E.O., M.T., M.B., S.B., H.T., astsubaylar S.K., A.D., E.G., S.E. ve B.K. ile uzman çavuş C.D., tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme uzman çavuş C.D.'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, diğer şüphelilerin ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla" tutuklanıp, cezaevine gönderilmesine karar verdi. (İHA)

        KARS'TA 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde jandarma ekipleri, FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne göz açtırmıyor.

        Sarıkamış Jandarma ekiplerince FETÖ/PDY Terör Örgütüne üye olduğu tespit edilen bir kişinin evine operasyon düzenleyerek gözaltına aldı.

        Jandarma ekiplerince İ.P.'nin FETÖ/PDY Terör Örgütüne üye olduğu tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen jandarma, Kars Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan arama kararı ile İ.P.'nin ikametgahına operasyon düzenledi. İ:P.'nin evinde ve eklentilerinde arama yapan jandarma, İ.P.'yi gözaltına alırken, bir cep telefonu ile sim karta el koydu.

        Gözaltına alınan İ.P.'nin Kars Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerine teslim edildiği öğrenildi. (İHA)

        İZMİR'DE 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında yakalama kararı çıkarılan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Akyazılı Vakfının 14 yöneticisine yönelik İzmir, İstanbul ve Muğla da eş zamanlı operaon başlattı.

        Düzenlenen operasyonda 8 zanlı gözaltına alınırken, firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

        Zanlıların, örgütün en eski ve etkin vakıflarından olduğu belirtilen söz konusu vakfın aracılığıyla ilk tespitlere göre, son 5 yılda 4,5 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri, bu para ile örgüte finans sağladıkları iddia edildi. (AA)

        SAKARYA'DA 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan soruşturma kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu ekiplerince Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Operasyon kapsamında Sakarya merkezli, Kocaeli, Zonguldak, Bolu olmak üzere toplam 4 ilde örgütün şifreli haberleşme programı olan 'ByLock' kullandığı tespit edilen, eski Sebat Uluslararası Eğitim Kurumları çalışanı 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Yapılan operasyonlarda şuana kadar 14 şüpheli gözaltına alınırken, 6 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Gözaltına alınan 14 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (İHA)

        OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 1 ÖĞRETİM ÜYESİ TUTUKLANDI

        Eskişehir'de, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda Bylock kullandığı tespit edilen bir öğretim üyesi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Osmangazi Üniversitesinde öğretim üyesi olduğu öğrenilen B.Y.Y.'ye yönelik Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından bir operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon sonrasında gözaltına alınan öğretim üyesinin Bylock kullandığı tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan B.Y.Y., adliyeye sevk edildi. Öğretim görevlisi, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        ERZURUM'DA FETÖ'NÜN SÖZDE "ZABIT KATİP İMAMI" OLAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) adliye yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan ve zabıt katiplerinin sözde "imamı" oldukları belirtilen 4 zanlı tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde FETÖ/PDYnin adliye yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

        Bu çerçevede kentte operasyon düzenleyen ekipler, "mahrem hizmet imamı" sıfatıyla zabıt katiplerinden sorumlu oldukları belirlenen 4 kişiyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan zanlılar, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

        Zanlıların, zabıt katiplerini FETÖye kazandırma, himmet toplama ve örgütsel toplantılar düzenlenme faaliyetlerini yürüttükleri belirlendi. (AA)

        KONYA MERKEZLİ OPERASYONLARDA GÖZALTI SAYISI 44'E YÜKSELDİ

        Konya merkezli 30 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 44'e çıktı.

        Konya merkezli 30 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 102 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında 9 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 44'e yükseldi.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak eden kişilere yönelik başlattığı soruşturma kapsamında, örgütte aktif rol oynadığı değerlendirilen kişiler tespit edilmiş, dün, Konya merkezli 30 ilde haklarında gözaltı kararı verilen 102 kişiyi yakalamak için eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.

        Operasyonda 35 şüpheli gözaltına alınmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ