Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Metin Feyzioğlu'ndan anayasa değişikliği açıklaması

        Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Milletin önüne getirilen bu anayasa değişikliği Meclisi sıfırlamaya, etkisizleştirmeye, sadece içi boş bir binadan ibaret kılmaya yöneliktir" dedi.

        Feyzioğlu, Aydın Barosunda düzenlediği basın toplantısında, referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin içeriğini anlatmak amacıyla Türkiye'yi gezdiğini belirtti.

        Türk milletinin, nisanda yapılacak referandumda belirgin bir yüzdeyle "hayır" diyeceğini savunan Feyzioğlu, "Anayasa değişikliği teklifininin yasalaşması durumda Meclis işlevsiz hale gelecektir. Bunu, Türkiye'nin her yerine ulaşan, karış karış memleketimizi gezen bir vatandaş olarak söylüyorum. Türkiye'nin her yerinde sinir uçları bulunan bir hukuk örgütünün başı olarak söylüyorum." ifadelerini kullandı.

        Anayasa değişikliği teklifinin Meclisten geçmediğini yalnızca halk oylamasına gidecek oyu aldığını dile getiren Feyzioğlu, milletin, referandumda cevabı vereceğini ifade etti.

        Feyzioğlu şöyle devam etti:

        "Deniliyor ki 'Meclisi başkana karşı güçlendiren bir sistem'. Allah rızası için birisi çıksın, 'şu maddeye göre güçlendiriyoruz' desin. Gerçek dışı. Biz size bilgiyle, belgeyle söylüyoruz. Milletin önüne getirilen bu anayasa değişikliği Meclisi sıfırlamaya, etkisizleştirmeye, sadece içi boş bir binadan ibaret kılmaya yöneliktir. Her kim ki bu dayatılan ve reddedilecek olan başkanlık sistemini ABD ile kıyaslıyorsa gerçek dışı konuşuyordur, gerçekleri saptırıyordur. ABD başkanları parti başkanı değildir. ABD başkanları ellerine kalemi alıp, partilerinin senatör adaylarını, milletvekili adaylarını yazamazlar. Parti başkanı olmadıkları için, kimin milletvekili, kimin senatör olacağına karar veremedikleri için Amerikan Kongresinin denetimine tabidirler."

        Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt ise referandum sürecinde herkesin düşüncesini özgürce ifade etmesi gerektiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ